L'incompliment dels contractes de l'empresa que subministra els avions contraincendis demostra la seua connivència amb Castellano

AVIALSA és una empresa que es dedica a posar aeronaus a disposició de l'administració per a la prevenció i extinció d'incendis forestals. Pràcticament no fa cap altra cosa, ho podeu comprovar a la seua pàgina web. Ja és estrany que un servei tan específic i amb un sol client (les administracions públiques) no estiga en mans de l'estat. És el típic exemple que pot il·lustrar les perversions de les privatitzacions. Allò que sembla més raonable és que l'estat espanyol tinguera la seua pròpia empresa pública que, de forma coordinada amb les diferents administracions autonòmiques, disposara dels mitjans aeris necessaris per a cobrir aquesta tasca. Doncs, no, Vicente Huerta (valencià i propietari d'AVIALSA T-35 que va començar fumigant camps des de Manises i ha acabat apagant incendis forestals) serveix els avions que s'empren en aquestes tasques. Vicente Huerta ha compartit caceres amb el Conseller de Governació, l'inefable Serafín Castellano, i segons ha denunciat Levante en diverses ocasions ha rebut un clar tracte de favor per part d'aquesta conselleria (encara que aquesta ho nega). El cert és que nosaltres hem demanat reiteradament els contractes i se'ns han negat, la qual cosa només fa que abonar les sospites. Ahir, de nou Quico Arabí (no us puc enllaçar la notícia perquè només venia a l'edició en paper de Levante) torna a destapar una irregularitat més. L'empresa incomplia contractes (almenys ho va fer alguns anys) sense que des de Conselleria ni tan sols se'ls penalitzara. La situació no encaixa gens amb els meus limitats coneixements de teoria econòmica convencional: monopoli (un únic proveïdor-oferent) i monpsoni (un únic comprador-demandant) alhora? Com s'ho hem de menjar? Huerta i Castellano ho tenen clar: les peces que maten a les caceres han de tindre un sabor excel·lent si estan ben guisades.

NOTA DE PREMSA

EU exigeix a Castellano que comparega urgent en Les Corts per explicar el contracte amb Avialsa

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, assenyala que els greus incompliments del contracte de l’empresa que proveeix a la Generalitat d’avions per a la vigilància i extinció d’incendis forestals, “consentits per la pròpia conselleria de governació, alimenten, una vegada més, la sospita de connivència. És per tant, urgent que el conseller en seu parlamentària explique el per què d’aquestos incompliments, i el per què la conselleria no sols els ha consentit, sinó que ni tan sols els ha penalitzat”, lamenta.

Torró ha assenyalat que les coincidències en diverses jornades de cacera del conseller Serafin Castellano i l’empresari d’Avialsa, “al final va a resultar ser que no eren simplement coincidències, sinó que hi havia una relació molt estreta, que sembla acabava amb negocis sucosos per a l’empresari a costa de la porta oberta que li deixava Castellano en l’administració”.

El parlamentari afirma que les publicacions que reiteradament han aparegut als mitjans de comunicació “sobre aquestes i altres amistats perilloses del conseller, mereixen respostes inajornables. Estem farts de les mentides i divagacions de Castellano. Exigim explicacions immediates en seu parlamentària”, subratlla.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)