L’opacitat està en el ADN mateix del Partit Popular

Una altra de 'transparència'..., però en aquest cas en to optimista. El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ens ha donat la raó en un recurs. Us pose breument en antecedents. Camps va pensar un bon dia que com era possible que els malvats catalans tingueren una universitat on-line de prestigi internacional i en canvi ells no (dic ells perquè em costa entendre que compartim la mateixa nacionalitat). Això no podia ser. I es van posar a organitzar-ne una a través d'una fundació. Un híbrid jurídic complex que els permetia fer i desfer sense respectar l'autonomia universitària. Un xiringuito més per a practicar clientelisme i presumir de modernitat. La cosa, però, els va anar malament (xé, quina sorpresa!) i van decidir desfer-se'n de la Valencia International University (VIU, i, sí, no és broma, el nom està en anglès: abans saxons que catalans!). Ho van fer a través d'una venda mitjançant el que s'anomena 'diàleg competitiu'. No és un concurs obert: l'administració fixa unes condicions i 'convida' a una sèrie d'empreses potencialment interessades per a que facen les seues ofertes. I li vam demanar a la Conselleria d'Educació precisament aquestes condicions (en concret el Memorandum informatiu per a l'entrada de capital privat en la Valencia International University). Mª José Català, molt amablement ens va respondre que "he d'informar que el procés de diàleg competitiu iniciat per Resolució de la Fundació VIU de 7 de març de 2013 es troba actualment en desenrotllament, i és per això coherent esperar a la finalització ''este como a pas previ a l´entrega de documentació associada al procés esmentat". Vam recórrer i, voilà, el TSJ no sols ens ha donat la raó sinó que a condemnat en costes al Consell (és a dir que ens ha de pagar les despeses dels advocats). És la primera, però darrere en van un carro amb les mateixes perspectives...

NOTA DE PREMSA

El TSJ sentencia que el Consell ha vulnerat els drets fonamentals dels diputats d’Esquerra Unida

El TSJ ha avalat en una sentència el dret fonamental dels diputats d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes a “participar en els assumptes públics i accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics” (article 23 de la Constitució). La sentència es refereix a la denegació d’informació per part de la Conselleria d’Educació al portaveu adjunt de la formació d’esquerres, Lluís Torró que sol·licità el memoràndum de la VIU. Així, el TSJ condemna a la Generalitat valenciana a pagar les costes.

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha destacat que es tracta de la “primera sentència d’un seguit de sentències que ens donen la raó perquè diga el que diga el Consell de Fabra, estan obligats a proporcionar la informació que demane un representant públic per al compliment de les seues funcions”. Torró també ha destacat que el TSJ condemna a la Generalitat a pagar les costes: “l’opacitat, al remat, li costa diners extra als contribuents”, ha afegit.

El portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes també ha assenyalat que “aquesta sentència demostra que l’opacitat està en el ADN mateix del Partit Popular i no era un problema exclusiu de l’època de Francisco Camps, al contrari s’ha intensificat amb Alberto Fabra”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)