Quan al PP no li interessa airejar contractacions sospitoses, guarda la documentació sota set claus

Ja ho he explicat a alguna altra entrada, les brigades de bombers forestals de la Generalitat (Unitats de Brigades d'Emergència o UBE) no són treballadors de la pròpia Generalitat. La Conselleria de Governació (que té les competències de prevenció i extinció d'incendis) contracta, mitjançant el que s'anomena una 'comanda de gestió', els treballadors a Empresa de Transformación Agraria, S.A. (TRAGSA), una empresa pública del Ministeri d'Agricultura. Atesos els problemes que podrien suposar de cessió il·legal de treballadors (v. l'entrada que us he citat abans) hem sol·licitat una còpia del contracte. I amb una excusa més pelegrina que una oroneta se'ns ha negat. I Castellano diu que vol pactar una Llei de Transparència amb l'oposició! Definitivament, ens prenen per imbècils.

NOTA DE PREMSA

EU denuncia que el Consell es nega a proporcionar un Plec de Prescripcions Tècniques amb “excuses delirants”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha denunciat que el conseller Serafin Castellano ha negat a la formació d’esquerres els Plecs de Prescripcions Tècniques de l’encomana de l’extinció d’incendis per a l’any 2014 amb “excuses delirants i falses”. Malgrat que en la pròpia resposta el conseller Castellano reconeix que Tragsa és una “empresa pública estatal”, es neguen a proporcionar aquesta informació perquè “les relacions entre Tragsa amb l’administració de la Generalitat, i els poders adjudicadors que d’ella depenen, tenen naturalesa instrumental i no contractual (...) per la tant (sic), a tots els efectes estes relacions són de caràcter intern , dependent i subordinat”, indica la resposta del conseller de Governació.

Davant aquesta resposta “sospitosa i delirant”, Torró ha anunciat que el diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, procedirà a demanar al Govern central exactament la mateixa informació pública que segons la Llei hauria de poder-se consultar per qualsevol representant públic.

Torró ha destacat l’opacitat ambiental del conseller Castellano, qui “especialment quan afecta a contractacions irregulars o sospitoses, es dedica a amagar sota set claus la documentació pública que segons l’article 12 del Reglament de Les Corts hauríem de poder consultar”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)