Tres comentaris sobre el desastrós finançament valencià i el 'magnífic' finançament del PP

El dissabte es feia públic l'informe de la policia sobre el finançament irregular del PP a través de la trama Gürtel

L'informe d'Hisenda confirma totes les sospites del finançament irregular del PP i de les seues connexions amb les grans empreses de la construcció, demostra per tant que el sistema econòmic era corrupte i que el PP no és un partit amb corruptes sinó que és un partit corrupte. El que s'hauria de fer de forma immediata és no sols iniciar la neteja de les responsabilitats polítiques, independents de les legals, pels presumptes delictes que s'han comès, i convocar immediatament eleccions, dissoldre Les Corts i donar pas a unes noves convocatòries electorals que permeten que la gent s'expresse amb llibertat i sense que hi haja beneficis o avantatges d'una partits sobre uns altres per les seues connexions amb el món econòmic.

També el dissabte els mitjans ens explicaven com havia crescut el deute públic valencià durant el darrer exercici pressupostari

Les proporcions del deute de la Generalitat han assolit ja dimensions astronòmiques situant-se al cap de totes les autonomies de l'Estat espanyol. El que és més preocupant és que eixos deutes s'han adquirit per a tapar forats, tancar deutes i no es veu cap tipus de canvi a curt termini en el que hauria de ser les bases per a generar nous ingressos, ni canvis en la fiscalitat que facen que els més rics que estan guanyant mols diners en aquesta situació de crisi paguen més i contribuisquen més al manteniment del servei públic, ni canvis en el sistema de finançament autonòmic, que està ajornat sine die, ni tampoc canvis en els sistema productiu que permeta una reactivació econòmica i que permeta també incrementar la base imposable.

I hui mateix s'ha fet públic un informe del Govern català que posa de manifest, una vegada més, què mal finançats estem els valencians

L'informe del Govern català posa de manifest que, es mire pel costat que es mire, el País Valencià segueix sent una de les comunitats autònomes pitjor finançades de totes. En aquest cas, tant fa si s'igualen en les competències com si s'ajusta al nivell de preus. Sempre estem a la cua, amb un agreujant que no cita l'informe: no sols és que rep molt menys que la mitjana sinó que a més la seua renda i el seu Producte Interior Brut per càpita està molt per davall de la mitjana. També posa en evidència l'informe que caldria que el Govern de la Generalitat busqués aliats fora de Madrid i de Balears, convindria que es posés d'acord també amb Andalusia i Catalunya per a exigir a l'Estat espanyol un canvi definitiu del model de finançament que siga just i equitatiu i que acabe amb les profundes desigualtats que aquest model genera.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)