EUPV presenta una bateria de preguntes a les Corts sobre la situació il·legal de l'emissari submarí de la depuradora de Racó de Lleó

Es pot gestionar malament per moltes raons. Per error o incompetència. També per aplicar criteris generals o particulars erronis o mal orientats. Totes aquestes explicacions són criticables. Però, què passa quan hi ha indicis que la gestió és dolenta a posta? O quan no hi ha gestió per algun interès poc confesable? El cas que denunciem a la nota sembla entrar dins d'aquesta categoria. A mi, particularment, em sembla la més reprobable des del punt de vista ètic. El PP moltes vegades es dedica no sols a criticar allò que es fa mal des de Madrid, sinó a contribuir per activa o per passiva a que el govern de Zapatero ho faça malament. Així té algú sobre el que descarregar culpes i el·ludir responsabilitats. Ja vaig reflexionar sobre aquesta actitud fa un parell d'anys i em sembla que el que vaig dir aleshores (l'entrada tenia per títol "Governar a la contra") és perfectament aplicable a aquest cas i, en general, a la pràctica política del PP.

NOTA DE PREMSA

El diputat d'EUPV per Alacant, Lluís Torró, demana explicacions al Conseller Cotino pels perjuís dels abocaments il·legals sobre el medi natural i la salut de les persones i pregunta pels càrrecs polítics i tècnics responsables de consentir la situació durant 12 anys.

El diputat d'EUPV per Alacant en les Corts Valencià i cap de llista per Alacant per a les pròximes eleccions autonòmiques, Lluís Torró, ha informat hui que la formació d'esquerres ha registrat en la Mesa de Les Corts una bateria de preguntes dirigides al Conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, demanant explicacions per la, al seu parer, escandalosa situació il·legal de l'emissari submarí de la depuradora de Racó de Lleó.

El diputat d'EUPV assenyala que un escrit del Servici Provincial de Costes d'Alacant dirigit este mateix mes a la Conselleria de Medi Ambient ha evidenciat que el procediment per a autoritzar l'abocament al mar de l'efluent de la depuradora, autorització que ha d'emetre la pròpia Conselleria amb un informe previ del Ministeri de Medi Ambient, roman paralitzat des de fa dotze anys per la inactivitat de la pròpia Conselleria. Lluís Torró destaca que durant eixos dotze anys s'han produït abocaments de forma il·legal contaminant la badia d'Alacant en l'entorn immediat del LIC marí de Tabarca i de la platja de Sant Gabriel per mitjà d'un obsolet emissari de a penes 300 metres de longitud que a més presenta nombrosos punts de ruptura per la seua falta de manteniment.

Torró demana explicacions a Cotino pels perjuís que sobre el medi natural i la salut de les persones han causat els abocaments il·legals i pregunta pels càrrecs polítics i tècnics responsables de consentir l'actual situació durant 12 anys. També pregunta a Cotino per les causes per les quals la seua Conselleria no ha contestat als reiterats escrits i requeriments del Ministeri de Medi Ambient i si està disposat a realitzar les inversions econòmiques que solucionen el problema, una solució que per al diputat d'EUPV passa per tramitar de forma immediata un projecte d'emissari que substituïsca a l'actual i que allunye els abocaments d'aigües residuals de la línia de costa. Lluís Torró considera que a més ha de reduir-se substancialment el volum d'aigües residuals depurades que s'aboquen al mar, proposant per a això que s'impulsen des de la Generalitat projectes de reutilització de l'efluent de la depuradora de Racó de Lleó en usos agrícoles i urbans.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)