Esquerra Unida acusa al PP d’utilitzar el dictamen de la comissió de canvi climàtic per a justificar els transvasaments i la incineració de residus

Hui hem tingut la darrera reunió de la pònència de la Comissió del Canvi Climàtic a les Corts. Havíem de proposar un dictàmen a la Comissió que se cel·lebrarà el proper dilluns a partir de les propostes dels quatre grups. El PP ha rebutjat, com no, la resta d'aportacions. Ja ens imaginàvem que anaven a tractar de justificar la política de transvasaments amb l'excusa del canvi climàtic. Ja he explicat la rocambolesca associació que hi fan en un altre lloc. El que ens ha sorprès de veres (almenys a mí) ha estat la inclusió de la incineració de residus, justificada com una substitució de combustible fòssil sense tindre en compte qualsevol altra consideració. Ha estat sorprenent perquè, mentre que els transvasaments han estat al·legats per un parell d'experts compareixents (entre ells un pintoresc tècnic australià que estava prou fora de lloc), ningú no ha parlat de la incineració. Ressumint, en compte de tindre un dictàmen polític consensuat per a enfrontar un de les majors amenaces del futur, el que tindrem és un document amanyat per a justificar una política ambiental infumable que ho posa tot al servei de les grans empreses constructores que viuen de l'obra i els diners públics. Decebedor i cabrejant!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha lamentat que el PP haja inclòs en el seu dictamen sobre la comissió de canvi climàtic, el qual se sotmetrà a votació en Les Corts el pròxim dilluns, la justificació dels transvasaments i de la incineració de residus. “No ens ha sorprès en absolut l’actuació del PP, perquè durant la comissió hem vist com s’ha botat les opinions dels experts sense tremolar-li el pols”, ha criticat Torró.

Esquerra Unida ha plantejat que aquestes dos qüestions es traguen del dictamen, “si el PP accepta traure-les fora, nosaltres negociaríem la resta de qüestions que tampoc compartim, com és la valoració que es fa de l’estratègia del canvi climàtic o de la pròpia estratègia territorial valenciana”, explica el diputat d’esquerres.

Torró afegeix: “molt ens temem que el PP ha convocat la comissió no per a parlar del canvi climàtic, sinó per a buscar arguments per a justificar una decisió totalment rebutjable, com és la incineració de residus, la qual presenten com una solució al caos en la gestió de residus que ells mateixa han creat”, critica. Pel que fa als transvasaments, EUPV considera que el PP “no fa més que recórrer al victimisme cap al Govern central”.

“No estem disposats a legitimar eixes determinacions i molt menys a costa d’una decisió tan important com és la lluita contra el canvi climàtic, en la què estem molt lluny d’allò desitjable, respecte a la mitigació de les causes i a l’adaptació als canvis que està provocant”, ha conclòs el diputat d’esquerres.

Comentaris

  1. Cada vegada entenc més que els ciutadans consideren a la classe política com un problema. No hi ha més que veure aquest tipus de comportaments per a comprovar el grau de demagògia aconseguit pels nostres governants.

    Avui, en el meu blog, parle d'un assumpte similar, encara que a escala local: el PP proposa modificacions urbanístiques absolutament contràries a l'esperit i a la lletra de les Lleis que protegeixen el nostre paisatge. Si vols, pots deixar un comentari.

    ResponElimina
  2. En Ibi estamos empezando con la precampaña y hemos puesto en marcha una web participativa.

    Por favor, entrar, darnos vuestra opinión y, si os gusta, pulsar en "Me gusta".

    Saludos desde la montaña alicantina.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)