NOTA DE PREMSA

EUPV acusa al Consell d'abandonar el tèxtil i assegura que l'única eixida està a l'esquerra

Lluís Torró, candidat d'EUPV a les Corts: “La mateixa setmana que el Consell gasta més d'1 milió d'euros a l'exhibició de Fórmula 1 anuncia una subvenció ridícula de 68.000 euros al tèxtil valencià”

El candidat d'EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha qualificat el Consell d'“irresponsable i cínic” després de l'anunci del conseller d'empresa, Justo Nieto, de destinar una subvenció de 68.000 euros al sector tèxtil valencià: “És una autèntica presa de pèl que s'anuncie una subvenció tan ridícula en un moment en el que el sector està travessant la que pot ser la seua crisi definitiva”.

Torró recorda que segons dades de la patronal valenciana del tèxtil l'any passat es van perdre 1.250 llocs de treball i la producció va caure en 70 milions d'euros “la balança comercial amb l'estranger empitjora el seu desequilibri després de baixar 5 milions d'euros les exportacions i pujar 65 les importacions. A més la reducció en un 10%, en espai i expositors, de Textil Hogar demostra l'angoixant situació que travessa la indústria tèxtil”.

“El govern autonòmic del PP es desentén de la indústria tradicional i, en especial, dels treballadors i treballadores. A la dreta tan sols li interessa continuar alimentant l'especulació urbanística que absorbeix el capital productiu i las conseqüències directes les pateixen els treballadors i treballadores. La mateixa setmana que el Consell gasta més d'un milió d'euros en l'exhibició de Fórmula 1 pretén que 68.000 euros siguen una gran notícia per al sector tèxtil. Una ajuda que representa l'1% del que van gastar amb la visita del Papa”.

Torró assegura que “l'única eixida raonable” a la crisi del tèxtil “està a l'esquerra” i aposta per un nou govern autonòmic “que prioritze la inversió en innovació, investigació i desenvolupament; la creació de cooperatives de treballadors i treballadores i la imposició d' aranzels socials i mediambientals als productes importats”. El candidato d'esquerres assegura que aquesta darrera mesura és factible “fins i tot amb les actuals directives europees que el govern valencià hauria d'exigir que s'imposaren i enduriren. No es pot permetre el dumping social que implica que a la Xina els treballadors manquen de tot tipus de drets per a fer baixar els preus a Europa”. D'això, culpabilitza igualment a part de l'empresariat valencià que “deslocalitza la indústria per a explotar als treballadors en el tercer i en el primer mòn”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell