NOTA DE PREMSA

Torró assegura que el transvasament està matant el riu Segura

Lluís Torró, candidat d’EUPV a Les Corts per Alacant: “El Tajo-Segura és contraproduent perquè s’autoritzen extraccions en base a aportacions externes que sempre han estat molt inferiors al que es va prometre”

El candidat d’EUPV a Les Corts per les comarques del sud, Lluís Torró, assegura que el transvasament Tajo-Segura “ha resultat contraproduent per a tota la conca del Segura perquè s’autoritzen concessions d’extracció de recursos hídrics en base a unes aportacions externes que sempre han estat molt inferiors al que es va prometre”.

“A la conca del Segura es consumeix l’aigua que hauria d’arribar del Tajo però en realitat aquesta no existeix”, cosa que ha suposat per al candidat d’esquerres “la mort del riu i greus problemes de proveïment”.

Torró aposta per una nova política territorial basada en la planificació i en la reducció de la demanda als nivells dels recursos realment existents: “La gestió del PSOE i especialment del Partit Popular ha estat nefasta, i les contradiccions kafkianes”.

“Defensar posicions diferents a una comunitat i a una altra comporta contradiccions insalvables. No es pot defensar el transvasament des del riu de recepció i negar-lo des del que aporta. En aquest moment, ateses les greus conseqüències socials i ambientals del canvi climàtic no existeixen excedents a cap lloc i cal treballar per un desenvolupament sostenible i equilibrat que adapte la demanda a l’oferta i no a l’inrevés”.

Per això, Torró insisteix “que es deixen de fer promeses de noves aportacions externes al País Valencià quan es evident que no arribaran i que les actuals tenen data de caducitat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson