NOTA DE PREMSA

Torró: “Els grans regadius latifundistes de la Manxa estan matant el Xúquer”

Lluís Torró, cap de llista del Compromís a les comarques del sud,
considera “totalment desequilibrat el repartiment de l’aigua del Xúquer i reclama una revisió en profunditat i amb urgència del pla de Conca”

El candidat d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, creu que el retall d’un 20% als regadius en La Manxa Oriental posen de manifest que la Confederació “és conscient de la situació crítica del riu però no s’atreveix a posar ordre veritablement per resoldre el problema i garantir la supervivència del riu, de l’Albufera i dels regadius tradicionals valencians”.

“Les dades fetes públiques per Xúquer Viu (restriccions del 35% en la Manxa i del 70% a la Ribera als darrers anys) són incontestables i posen de manifest el desequilibri en el repartiment de l’aigua del Xúquer perquè els grans regadius latifundistes de La Manxa estan matant el riu”.

Torró critica al govern central “per no atrevir-se a posar fi al desgavell ambiental que suposen aquestes extraccions descontrolades” i al Consell perquè “continua en les velles polítiques de transvasaments mentre el centre de gravetat del control de la política hidràulica està passant des del País Valencià a Castella La Manxa davant la passivitat del Partit Popular”.

Lluís Torró assegura que “els interessos dels regants tradicionals del Xúquer estan cada volta més supeditats als grans regadius latifundistes de Castella la Manxa, en creixement i sense cap tipus de control”, i ha advertit que “cal revisar el pla de Conca del Xúquer amb urgència. I cal fer-ho partint de l’aigua que aquest riu té i no a partir de cartes dels Reis Mags i concessions d’aigua inexistents com feren amb el pla de Conca vigent el duo Bono-Zaplana”.

El riu Xúquer, cal recordar-ho, necessita cabdal ecològic i ara no en té al seu pas per la Ribera. Necessitem també garantir la supervivència de l’Albufera i l’aigua per a beure a tota la Ribera, part de l’Horta i el Camp de Morvedre. També, dintre de les seues possibilitats, ha de regar Castella la Manxa, tot i que molts d’aquells conreus només són rendibles per les subvencions que reben de la Unió Europea”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson