NOTA DE PREMSA

EU demanarà a les Corts un estudi sobre les mesures de seguretat que hagueren evitat l'accident del Metro

El candidat autonòmic d’Esquerra Unida, Lluís Torró, assegura que “els precedents com a Picanya eren clars, però des del govern autonòmic no es va actuar fins que ja era massa tard per a les 43 víctimes mortals”

El cap de llista del Compromís a les comarques d’Alacant afirma que la investigació judicial en curs sembla corroborar que la velocitat excessiva del metro va provocar el descarrilament però “ara cal esbrinar a que es va deure aquesta anomalia i per què no hi havia previstos sistemes de seguretat per tal de prevenir una situació d’aquest tipus”.

Torró recorda que “la fulgurant comissió d’investigació de Les Corts va resultar ser una pantomima perquè el Partit Popular va imposar la seua majoria absoluta sense importar-li la veritat. Ara ens adonem que a la investigació judicial manquen estudis sobre qüestions fonamentals per conèixer totes les causes del sinistre”.

La col·locació de les balisses setmanes després de l’accident per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i algunes de les compareixences a Les Corts, de les poques independents que va permetre el PP, demostren que una sistema de frenat automàtic haguera evitat l’accident”.

Per això “Esquerra Unida impulsarà a les properes Corts, amb una majoria ben diferent, els estudis sobre les mesures de seguretat que hagueren evitat l’accident del metro per tenir sobre la taula tota la informació necessària”.

Segons el candidat d’esquerrres “una certesa que el Consell haguera tingut en compte si s’haguera prestat atenció a l’accident de Picanya de setembre de 2005, on van haver dos ferits greus i 40 lleus. Els precedents eren clars però des del govern autonòmic no es va actuar fins que ja era massa tard per a les 43 víctimes mortals”.

A més, des d’Esquerra Unida es denuncia que “Camps continua amagant-se de les víctimes, amb les que només es reuneix de manera clandestina. Igual que va desaparèixer de Les Corts durant la comissió d’investigació. Es tracta d’un president que no dona la cara perquè coneix la seua responsabilitat en la manca de previsió i manté als irresponsables directes al front de la conselleria i de FGV, perquè si no ho fera reconeixeria que dirigeix un govern d’incapaços”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell