NOTA DE PREMSA

EU demana explicacions al Conseller de Medi Ambient per l'incendi de l'Alcalatén

Lluís Torró presenta una sèrie d’iniciatives parlamentàries demanat s’aclarisca les responsabilitat dels fets

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida, i portaveu de l’àrea de Medi Ambient del grup parlamentari en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha sol·licitat formalment la compareixença del Conseller de Medi Ambient, en relació a l’incendi ocorregut a L’Alcalatén i que ha afectat als municipis de: Llucena, Costur, Atzeneta les Useres, Figueroles i l’Alcora, del 28 d’agost al 2 de setembre, per tal explicar “quines mesures preventives s’havien executat a la zona als mesos d’hivern i primavera anteriors així com quins avanços s’han produït en relació a l’esclariment de les causes, els efectes ecològics del foc i les mesures que pensa establir la Conselleria per la recuperació i protecció de la zona afectada”.

Igualment, el parlamentari d’esquerres ha enregistrat davant la Mesa de les Corts un seguit de preguntes adreçades al mateix Conseller, les quals han de ser respostes segons el reglament per escrit.

Entre les preguntes fetes per Torró destaca el demanar saber quines mesures preventives s’han executat a la comarca de l’Alcalatén al llarg de l’hivern i la primavera proppassats per evitar la propagació dels incendis forestals, quines partides econòmiques s’han assignat, quins municipis s’han acollit a les línies de subvenció de la Conselleria o quins havien sol·licitat acollir-se.

També ha demanat explicació sobre en què consisteixen les mesures de restauració en marxa i previstes per a les àrees cremades en l’incendi forestal, i quins objectius concrets i quines actuacions específiques es contemplen.

En la mateixa línia, ha interrogat al Conseller de Medi Ambient sobre quines institucions científiques i universitàries valencianes han estat consultades en relació a les mesures de restauració i recuperació de les zones cremades en l’incendi ( concretament si ha estat consultat el CEAM, el CIDE o alguna de les Universitats valencianes). I finalment, es demana ser informats de quines partides econòmiques s’han assignat i quins recursos s’han adreçat per a les tasques de restauració i recuperació de les zones cremades en l’incendi.

Des d’EU s’ha vingut criticat la falta d’una política efectiva en la prevenció d’incendis “allò important no és només com actuen els cossos i dispositius especials en els casos de cremada, sinó què es fa durant la resta de l’any per previndre els incendis, i ací, el Govern Valencià té molta responsabilitat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell