NOTA DE PREMSA

EU-l’Entesa reclama planificació en matèria d'infraestructures de transport


El diputat d’Esquerra Unida-Compromís, Lluís Torró, formularà iniciatives a les Corts denunciant la manca d’inversions en ferrocarril i carreteres a les comarques d’interior


La polèmica al voltant de les inversions i la transferència de la línia Alcoi-Xàtiva i l’anunci del retràs en l’execució de la CV-70 (Alcoi-Benidorm) ha donat peu al diputat d’EU-Compromís, Lluís Torró, per a exigir al Consell l’establiment d’un ordre clar de prioritats en aquesta matèria. “Les implicacions que aquestes inversions tenen en matèria d’ordenació del territori, sobre la mobilitat i sobre les activitats econòmiques, ho justifiquen abastament”, ha senyalat el Coordinador Local d’Alcoi d’EUPV.


El diputat d’esquerres ha manifestat, a més, la seua preocupació per la no aprovació dels Plans d’Acció Territorial que han d’ordenar el territori des d’una perspectiva supramunicipal. En paraules de Torró, “haurien de ser aquests plans els que marcaren les estratègies en matèria d’infrastructures de transport dins els àmbits comarcals i entre els diferents espais geogràfics i econòmics”.


Per a EU-l’Entesa, l’absència dels Plans d’Acció Territorial permet desenvolupaments urbanístics desordenats i promou la competència entre els diferents municipis en la generació d’usos del sòl insostenibles. “La mateixa millora de la carretera Alcoi-Benidorm, beneficiosa per a facilitar l’ampliació dels mercats costaners a les empreses de serveis avançats de la comarca, també pot suposar una empenta per al desenvolupament urbanístic descontrolat si no s’acompanya d’una planificació sostenible del territori a escala comarcal”, apunta Torró.


EU-l’Entesa traslladarà, mitjançant preguntes i altres tipus d’iniciatives, aquestes qüestions a les Corts Valencianes. “Cal insistir, doncs, en la necessitat d’atendre a les necessitats d’infrastructures de les comarques d’interior en el marc d’una planificació econòmica i territorial que vaja més enllà dels estrets límits dels termes municipals i que s’atenga als criteris de sostenibilitat ambiental”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell