NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida considera "una errada greu" concentrar les inversions hídriques en les dessaladores

El diputat Lluís Torró diu que en un País “tan exposat com el nostre s’ha de fer un esforç per evitar avingudes"

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida a les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha considerat “una errada greu” la filosofia continguda als pressupostos generals de l’Estat per a l’any vinent de concentrar la inversió d’obres hídriques en el tema de les dessaladores “deixant per atendre qüestions tan importants com la prevenció d’avingudes d’aigua”, ha dit en al·lusió a la manca de pressupost en quatre presses contra riuades en els rius Xúquer i Túria.

“En un País tan exposat com el nostre als desastres naturals relacionats amb l’aigua, i que ben prompte afrontarà els aniversaris de dos grans catàstrofes com la Riuada i la Pantanada, s’ha de fer un esforç en matèria d’infraestructures que puguen previndre aquestes coses”. “De fet, la construcció de les preses contra les riuades com la de Vilamarxant haurien de ser prioritàries i no es poden dilatar eternament en el temps perquè correm el risc d’arribar tard”, va explicar el diputat.

Torró, a més, va retraure dels socialistes “compartir la mateixa obsessió que el PP per augmentar exponencialment les demandes d’aigua en comptes de seure tranquil·lament per analitzar les necessitats i contemplar una oferta que siga raonable”.

“En eixe sentit, la construcció desmesurada de dessaladores també pot tenir efectes indesitjables per al medi ambient i nosaltres no estem d’acord amb aquest tipus de plantejaments”, conclogué.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell