NOTA DE PREMSA

EU afirma que el Pla Eòlic ha de respectar el nostre medi ambient i el nostre patrimoni

La declaració de la Síndica de Greuges evidència la dolenta planificació en el tema d’energies alternatives, segons Lluís Torró

Esquerra Unida defensa un model diferent de pla eòlic per al País Valencià. El diputat Lluís Torró, diputat d’EU-Compromís afirma al respecte que “la declaració de la Sindicatura de Greuges d’hostil a la Conselleria d’Infrastructures evidència el resultat d’una planificació inadequada de les energies alternatives a les comarques valencianes”.

Cal recordar que la Conselleria no s’ha dignat contestar els milers d’al·legacions que hi ha presentades. Com ha exemple, el diputat s’ha referit concretament a la zona 14, situada a les comarques de la Marina i el Comtat, on fa tres anys que la ciutadania està esperant una postura oficial. Les zones afectades, situades a les serres d’Alfaro i Almudaina, incompleixen les normatives actuals.

Lluís Torró és molt clar al respecte: “No es poden construir parcs eòlics a zones que ocupen espais naturals declarats LIC (Lloc d’Interès Comunitari) o d’especial rellevància per a les aus (zones IBA). Aquesta situació està investigant-se per part de la Comissió Europea. El govern de Camps entra en una clara contradicció: per una banda demana a la Unió Europea la declaració de les zones LIC i per l’altra no les respecta en el seu propi pla eòlic”. A les zones afectades hi ha, a més, més de 40 elements de pintures rupestres, que formen part del Patrimoni de la Humanitat, declarades per la UNESCO, que podrien veure’s seriosament afectades.

Al respecte, cal indicar que la Síndica ha presentat una resolució, el passat 28 de febrer, demanant que no s’autoritze la instal·lació dels tres parcs eòlics en la zona 14 declarant-la no apta. L’expedient corresponent no s’ha remés, a hores d’ara, a la Conselleria de Territori i Habitatge per a que dictamine la declaració d’impacte ambiental.

El portaveu d’esquerres defensa el foment de les energies alternatives. Lluís Torró indica que “el pla eòlic no pot ser un document aïllat, ha d’estar vinculat a un veritable pla energètic que defineixca les prioritats en les intervencions públiques. Esquerra Unida vol un pla eòlic complet i no aïllat. Energia eòlica sí, però no així!”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell