NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida qualifica d'extremadament preocupant la situació dels jutjats a les comarques del sud

Lluís Torró, diputat d’EU i portaveu adjunt del grup Compromís a les Corts valencianes, denuncia la manca de previsió i el desgovern que demostra la Conselleria de Justícia.

Segons EUPV, els pressupostos de la Generalitat infravaloren, any rere any, les necessitats de l’administració de justícia al País Valencià. Per a la formació d’esquerres, la realitat que reflecteix l’informe fet públic aquest cap de setmana per CC.OO. és extremadament preocupant.

Per al diputat d’EU per la circumscripció d’Alacant, Lluís Torró, “la Conselleria de Justícia no ha tingut en compte el ràpid creixement poblacional de determinades comarques, d’una banda, i el creixent recurs de la ciutadania als serveis judicials per resoldre els seus conflictes”. El resultat és una manca absoluta d’infraestructures, mitjans tècnics i personal que repercuteix en el que, segons Torró, és un dels serveis fonamentals per a la ciutadania i que “representa una mesura clau de la salut del sistema democràtic i del benestar de les persones”.

EUPV demana que la Generalitat pose fi a la situació que Torró qualifica de “desgovern”. Per al diputat d’esquerres, la lentitud en la resolució dels processos judicials provoca que l’acció de la justícia s’endarrerisca i que la resolució d’alguns processos arribe tan tard que esdevinga pràcticament impossible resoldre’ls satisfactòriament alguns casos. Els exemples de procediments com el del Cas Ardystil o la fallida fraudulenta de la Caixa de Crèdit d’Alcoi resulten, per a Torró, suficientment indicatius.

Torró acaba sumant-se a les peticions de CC.OO. en el sentit que es racionalitze la gestió de l’administració de Justícia valenciana. Per al diputat d’EUPV, “cal dimensionar adequadament el problema, comptabilitzar-ne les mancances, establir previsions raonables de futur i, finalment, destinar-ne els mitjans econòmics adequats. I això a dos nivells, inicialment i de forma conjuntural amb un pla de xoc per tal de resoldre l’excés de treball actual, i, a llarg termini, amb una planificació escaient”. “Ací no val el victimisme i tirar-li les culpes al govern de Madrid”, ha acabat sentenciant Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell