NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida proposa a les Corts Valencianes que demanen el tancament de Cofrents

Lluís Torró, diputat d’EU i portaveu adjunt del grup Compromís a les Corts valencianes, defensarà a les Corts que les comunitats autònomes s’integren en el Consell de Seguretat Nuclear

Esquerra Unida ha manifestat la seua preocupació pel fet que l'any 2008 haja començat amb tres nous incidents en la central de Cofrentes amb desconnexió a la xarxa. Aquests incidents se sumen a l'elevadíssim nombre d'avaries i incidents del 2007. Per al diputat d’esquerres ens trobem davant una situació que suposar, sense dubtes, greus riscos per a la seguretat en què seria assumible només el risc 0.

D’altra banda, Torró assenyala que “s’'han produït parades de la central i falta d'aportacions d'energia a la xarxa durant un total de sis mesos, la qual cosa és una demostració palpable de la prescindibilitat d'aquesta aportació de producció elèctrica, fàcilment substituïble, atesa la seua baixa quantia, amb un xicotet increment en la producció d'energies renovables. És en aquest sector on hi ha un elevat marge de possibilitats de producció alternativa d'energia”.

Per aquesta raó EU demanarà a les Corts que insten el Consell perquè exigisca l'elaboració d'un Pla de tancament anticipat de la central de Cofrents anterior al final de la vida útil d'aquesta instal·lació demostradament deficient i perillosa.

Des de la formació d’esquerres s’insisteix que les injustificablement elevades avaries i a de la central Nuclear de Cofrentes, han posat en evidenciat també l'opacitat en el funcionament del Consell de Seguretat Nuclear i, també, la falta de control d'aquesta informació i de les mesures a prendre per a la seguretat de la ciutadania per part de les institucions valencianes, la qual cosa suposa un sobre risc afegit sobre el qual ja suposen les deficiències d'aquesta central.

És per això que Torró indica que, per tal d’obtindre una informació directa i la participació en les decisions de seguretat que afecten al País Valencià, EU proposarà que les Corts insten al Govern de l'Estat a fer les modificacions legislatives necessàries per a incrementar la composició del Consell de Seguretat Nuclear en el sentit de donar entrada en ell a les CC.AA. com a membres de ple dret.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell