NOTA DE PREMSA

EU considera que el Pla Estratègic de Camps no està equilibrat territorialment

El diputat d’EU a les Corts i portaveu adjunt de Compromís, Lluís Torró, considera que el pla estratègic de la generalitat per a la província d’Alacant no té nous compromisos concrets i és una cortina de fum per camuflar la crisi real

El passat dilluns el President Camps i el Conseller de Territori García Anton, van presentar el Pla Estratègic per la Província d’Alacant, un pla que com diu el conseller, té com a objectiu convertir l’entorn metropolità Alacant–Elx en la tercera Àrea urbana d’Espanya. El diputat d’EU a les Corts valencianes, Lluís Torró, manifesta que la Generalitat Valenciana intenta posar en marxa una volta més, l’estratègia de la cortina de fum, per ocultar mediàticament els problemes reals de tot tipus que estan patint les empreses, els treballadors/es i en general els ciutadans/es del nostre país. Problemes causats per la dependència quasi exclusiva del model immobiliari, la falta d’inversions en la diversificació econòmica, educació, infrastructures, serveis socials, no aplicació de la Llei de Dependència, etc.

Segons Lluís Torró, les propostes presenten una inacceptable falta de rigor, per no comptar amb els estudis previs preceptius –que s’encarregaran a la Universitat d’Alacant, ex-post– ni amb la participació dels diferents agents econòmics i socials afectats, així com amb les imprescindibles dotacions pressupostaries. La qual cosa, tenint en compte la situació de quasi suspensió de pagaments de la Generalitat Valenciana (recordem els 891 milions d’euros que deu a les universitats) posen en evidència la irregularitat dels procediments i la inviabilitat. “Com sempre tot quedarà en una campanya és de distracció i propaganda i els problemes per resoldre”, apunta el diputat d’esquerres.

Per altra banda, el diputat Lluís Torró considera preocupant la insistència del President Camps en actuacions centrades en la costa amb un model de desenvolupament esgotat, proposant un AVE a Benidorm i València i oblidant, incomprensiblement, les necessitats de les comarques de l’interior. “Per a aquestes sols es plantegen projectes ja pendents que a més sofreixen un retard impresentable com el condicionament de la línia de tren Alcoi-Xàtiva, mentre que les noves actuacions, com la línia Alcoi-Alacant que potenciaria els pobles d’aquestes comarques que mantenen l’activitat de producció industrial i agrícola dels sectors tradicionals, no es vincula amb cap compromís ferm”, ha indicat Torró.

Per acabar, el diputat d’EU ha mostrat la seua esperança que els estudis encarregats a la Universitat d’Alacant incorporen el rigor i la credibilitat necessaris per a que les actuacions estratègiques responguen a les necessitats reals de totes les comarques i no sols als interessos de determinats grups empresarials de la zona costanera. “L’impacte ambiental, social i geogràfic de les propostes tal com estan formulades pot resultar insostenible”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson