NOTA DE PREMSA

El PP permetrà que els megasitges de ciment s’ubiquen al Port d’Alacant malgrat l’absència de l’informe d’impacte ambiental

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, demanà ahir en la comissió de Medi Ambient del Consell que la nova plataforma logística d’Alacant siga la que acollisca els dipòsits de fertilitzants i biodiesel i els megasitges de ciment que estan projectats en la zona d’ampliació del Port. El PP s’oposa a aquesta ubicació i Torró recordà que aquest espai industrial del port no compta amb una avaluació d’impacte ambiental conjunta

EUPV advertí a més que la decisió de traslladar a aquesta zona d’ampliació del Port les instal·lacions industrials ve provocada per l’objectiu del PP de deixar espai per a les regates Volvo. El diputat autonòmic subratllà que és previsible que aquestes activitats no innòcues, “produisquen un fort impacte paisatgístic i comporten riscos ambientals i sanitaris”.

Torró a més criticà durament l’actitud “supèrbia” del PP, “qui ha fet cas omís del rebuig dels veïns que viuen a sols 500 metres de l’ampliació del Port i que exigeixen que es faça cas a les recomanacions d’allunyar el trànsit i les activitats industrial del Port dels nuclis urbans”, explicà.

El diputat d’EUPV considera “intolerable” algunes de les afirmacions del conseller Mario Flores, qui arribà a acusar als veïns de moure’s per interessos polítics i als mitjans de comunicació d’haver publicat fotos manipulades. “Però no només això, sinó que a més va dir que les actuacions de descàrrega de granels i altres activitats amb fortíssim impacte complien els protocols, quan no ho fan”.

EUPV considera que la reivindicació veïnal és la opció més adequada: “si les instal·lacions industrials es traslladen a la nova Plataforma Logística d’Alacant, no sols s’evitaria l’impacte ambiental, a més es mantindrien els efectes econòmics i de creació d’ocupació d’aquesta plataforma, es preservaria el perfil paisatgístic i la plurifuncionalitat d’usos turístics i comercials del Port d’Alacant, i es desactivaria també l’alarma social que ha provocat aquesta ampliació del Port”, manifestà Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson