NOTA DE PREMSA

EUPV acusa a la Generalitat Valenciana de fracassar en l’execució del pla d’habitatge

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, denuncia que el País Valencià, segons dades oficials del Ministeri d’Habitatge, és la segona comunitat autònoma amb pitjor percentatge de grau de compliment d’aquest pla, “i la responsabilitat total és del Consell Valencià”

Torró qualifica “d’intolerable” que a punt de finalitzar-se el període del pla d’habitatge 2005-2008, el País Valencià “es trobe a la cua en el seu compliment, sols per davant de Murcia. Això significa que el Govern Valencià ha fracassat, perquè sols ell és el responsable del seu compliment”.

El diputat autonòmic d’EUPV ha criticat durament el model que ha impulsat el PP: “encarint els preus, situant les vivendes protegides -en preu o en renda de lloguer- pràcticament en el nivell de l’habitatge lliure, privatitzant els beneficis de la política d’habitatge, i ara socialitzant les pèrdues privades”.

Tal i com denuncia EUPV, l’habitatge protegit ha estat produït per empreses privades, “les quals s’han lucrat amb això i han optat al final per habitatges lliures. La Generalitat ha deixat en les mans de les promotores aquesta qüestió i l’habitatge protegit ha escassejat considerablement”. D’altra banda, Torró assenyala que s’ha venut també el terreny destinat a habitatge protegit, beneficiant-se a les empreses promotores, “i cal recordar els casos de Catarroja, de València o de la Vilajoiosa”.

“En l’actualitat, els preus dels habitatges protegits són tan elevats que ja no poden considerar-se com a protegits, perquè el seu preu és pràcticament igual que els de renda lliure. Amb totes aquestes circumstàncies, està més que clar que la política d’habitatge del Consell Valencià ha fracassat i ha estat al servei de les grans promotores, oblidant-se totalment de les necessitats dels ciutadans”, manifesta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson