NOTA DE PREMSA

EUPV exigeix el compliment urgent de la Llei de Prevenció de la Contaminació i Qualitat Ambiental

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, adverteix al Consell que no pot permetre que la indústria del País Valencià siga qui emeta a l’atmosfera quasi el 50% de les partícules contaminants que es llancen a l’aire en el sector a Espanya. Torró critica: “estem davant d’un govern que genera mesures i lleis per després incomplir-les de manera constant”

La indústria ceràmica al País Valencià és qui més emet a l’atmosfera gasos contaminants, i aquestes emissions perjudiquen també la salut humana. Torró afirma que s’hauria d’establir “clarament quins tipus d’emissions s’han de mesurar i on s’han de situar els aparells que mesuren aquestes emissions, perquè no és igual col·locar-los en un lloc que en altre. També s’ha d’establir qui ha de calibrar aquestos aparells, si ha de fer-ho l’administració, la qual fins ara no ha semblat tenir interés”.

Actualment, al País Valencià hi ha un total de 350 indústries que no tenen l’Autorització Ambiental Integrada, la qual a més ara ja és obligatòria. El diputat autonòmic d’EUPV remarca que el Consell “no pot desentendre’s d’aquesta situació i ha de fer complir de manera urgent la Llei de Prevenció de la Contaminació i Qualitat Ambiental, així com la resta d’administracions han de preocupar-se de manera seriosa per aquesta qüestió, perquè sinó a aquest pas, no complirem en el 2010 la Directiva europea”, afirma Torró.

Per a EUPV les solucions per a combatre la contaminació industrial es trobarien en el canvi de model energètic, l’impuls a les energies renovables, el tancament de les grans plantes de combustió i la posada en marxa de mesures d’eficiència energètica i contra el trànsit, que es un factor acumulatiu, entre d’altres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson