NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida considera intolerable el boicot de la Generalitat en l’aplicació de la Llei de Dependència

El diputat Lluís Torró expressa el seu recolzament a la manifestació en defensa de la Llei per a demà en Alacant

El diputat d’EU per Alacant a les Corts Valencianes Lluís Torró denuncia que la Generalitat Valenciana continua impossibilitant l’aplicació de la Llei de Dependència després d’un any de la seua aprovació, fent un ús interessat dels recursos. “Únicament han segut ateses un 34% de les sol·licituds presentades, de les que la gran majoria son persones que ja estaven rebent atenció en els centres residencials o centres de dia, etc.”, ha assenyalat Torró. El resultat és que les persones sense cobertura continuen desprotegides i sense atenció mentre les empreses que gestionen places residencials han tingut els ingressos estipulats.
Per a EU és necessari recordar que el País Valencià es la penúltima autonomia en l’aplicació de la Llei i la primera en destinar recursos il·limitats a propaganda i grans fastos. Segons Torró “és impresentable que es considere prioritari i urgent el famós circuit urbà de Fórmula 1, al que es destina una gran quantitat de fons públics, mentre es neguen els recursos mínims per a l’atenció als dependents”.
Des d’EU volen subratllar que la Síndica de Greuges ja ha rebut més de 300 denúncies adreçades al Govern Valencià per l’incompliment de la llei. Cal recordar, a més, el recurs interposat pel Defensor del Poble, que ha segut acceptat pel Tribunal Constitucional en contra la regulació en la Llei Valenciana de pressupostos sobre els procediments per al reconeixement de les dependències. Per a Torró “no té qualificatiu possible que, en contra de la resta de l’estat, el silenci administratiu es considere resposta negativa als possibles beneficiaris de la llei. Açò provoca una gran inseguretat i indefensió a les persones afectades”.
Per acabar, el diputat d’EU ha anunciat el suport de la seua organització als afectats, als qui també s’ofereix per dur la seua veu al parlament. L’organització esquerrana ha fet, així mateix, una crida per sumar-se a la manifestació de demà a Alacant. “Sols una resposta ciutadana contundent i massiva pot, en aquests moments, redreçar aquesta lamentable situació”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson