NOTA DE PREMSA

EUPV exigeix a la Conselleria que actue per evitar que la sanitat pública a la Marina Alta “continue deteriorant-se”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, denuncia la falta d’informació del Consell als professionals sanitaris de l’Hospital de la Pedrera de Dénia, la reducció en la inversió i el conseqüent deteriorament de les infraestructures i del servei i la marxa del personal

Segons ha constatat EUPV ja són nombroses les ocasions en les quals el personal sanitari de l’hospital comarcal de Dénia ha manifestat les seues queixes, sobre les condicions en les què estan treballant, i les incerteses davant l’ambigüitat amb què s’està efectuant l’assimilació del nou sistema.

A pocs mesos de que s’obriga l’hospital de la Marina Alta, de gestió privada, i que substituirà al de la Pedrera, “l’aposta del Consell per lliurar a empreses privades la gestió dels nous hospitals està produint un efecte pervers en la Marina Alta: l’abandonament de la sanitat pública”, critica Torró. De fet, en l’hospital comarcal de Dénia, la inversió s’ha reduït progressivament des que es col·locara al maig de 2006 la primera pedra del futur hospital, “una situació que provoca el deteriorament gradual de les seues infraestructures”.

En aquests moments ja se’n han anat de l’hospital una vintena de metges “i molts altres estan a punt. S’han llevat les cites a alguns pacients que ja les tenien assignades, no s’accepten pacients de primera visita des d’atenció primària, i el fet de no poder ser atesos, tant aquests com altres, ha provocat l’augment de les urgències. Un servei, que el propi personal qualifica de col·lapsat des de fa temps, sense llits, amb personal insuficient, sobrecarregat per la feina i frustrat per les condicions de treball”, descriu el diputat d’EUPV.

Torró a més afegeix altres problemes que afecten a aquest centre sanitari, com la instal·lació de barracons per a consultes, la saturació dels quiròfans, i l’acumulació de mostres en Anatomia patològica, “hi ha unes 6.000 mostres pendents de diagnòstic, vacances d’estiu no substituïdes, etc. El personal ja ha advertit sobre el previsible caos que podria produir-se aquest mes d’estiu”, assenyala Torró.

Per a EUPV, la conselleria de Sanitat ha de responsabilitzar-se d’aquesta situació, “de manera urgent, per evitar que els ciutadans i ciutadanes continuen patint aquestes mancances i per garantir unes condicions de treball dignes per als professionals sanitaris”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson