NOTA DE PREMSA

EU-l’Entesa recolza les postures dels instituts d’Alcoi respecte a les intencions d’impartir Educació per a la Ciutadania en anglés

El diputat autonòmic, Lluís Torró, ha manifestat que EUPV sempre estarà “al costat dels docents, als qui amb aquesta ordre i amb les amenaces del conseller, se’ls estan violant els seus drets”

Torró ha recordat la ferma oposició a aquesta ordre que regula l’assignatura. “Una oposició que ha mostrat des del Govern Central, els pares de l’alumnat i tots els sindicats i que ara està provocant que els docents es manifesten obertament en contra i fins i tot es declaren insubmissos front a les pretensions de la Conselleria”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV. Així mateix, i davant les amenaces de Font de Mora, Torró assegura que el conseller d’Educació “ha perdut totalment els papers i està immiscint-se en l’autonomia pedagògica i en la llibertat de càtedra del professorat”.

A més del recurs plantejat pel propi govern i la negativa d’instituts com el de Cotes Baixes, l’assignatura no compta a hores d’ara amb una plantilla de docents preparada per a poder impartir-la, “de fet sols tenen la meitat de mestres que es necessiten”. Torró a més ha advertit el cost econòmic que suposarà l’aplicació de l’assignatura en anglès: “la ocurrència de Font de Mora costarà molts diners, el fet de triplicar les opcions: classes presencials, classes per als del “treball”, itinerància, etc."

El coordinador local d’EUPV considera que l’ordre “està vulnerant els drets dels professors que no obtindran plaça per no conèixer l’anglès, quan, cal que recordem, que no és obligatori en la legislació actual. El Consell està coaccionant, i l’administració està per fer complir la llei, però en absolut per amenaçar als ciutadans i ciutadanes que no vulguen complir normatives que estan en contra dels drets”. A més, segons Torró, els continguts d’Educació per a la Ciutadania al País Valencià han estat canviats pel Consell de manera “ideològica” en relació amb els continguts del Ministeri d’Educació.

Torró acusa al conseller del PP de “fer mostra contínua de prepotència i xuleria amb les amenaces als docents. El que hauria de fer Font de Mora és tenir una actitud conciliadora en aquest assumpte i preocupar-se pels veritables problemes de l’educació valenciana, com la mancança de places escolars, els problemes de substitució de docents o les carències en les infrastructures”. Finalment, Torró ha fet palesa la solidaritat d’EU-l’Entesa amb tots els docents, els alumnes i els pares i les mares que pateixen els abusos de poder i la prepotència d’una Conselleria d’Educació més preocupada de la defensa dels interessos partidistes del PP que de l’educació dels valencians i les valencianes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià