NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida acusa al Consell “d’absoluta despreocupació” per la sanitat valenciana

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró afirma que l’informe anual de la Federació d’Associacions per la Defensa d’una Sanitat Pública (Fadsp), que torna a situar a la sanitat valenciana per tercer any com la pitjor valorada de tot l’Estat, “és la prova ineludible de que la gestió del PP és absolutament caòtica i que les seues actuacions privatitzadores no fan sinó empitjorar encara més si cap el panorama sanitari valencià”

“Cinc anys estant a la cua en sanitat, i quatre d’aquestos sent la pitjor valorada, és simptomàtic de que el Consell està despreocupat fins al màxim de la sanitat valenciana, i el que és pitjor, que fins i tot coneixent aquestes dades ha estat incapaç de prendre mesures per a millorar”, assenyala Torró.

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que la gestió que duu a terme el PP valencià “és errònia, i estem contínuament vegent els resultats. Retallen la inversió en la sanitat pública i segueixen obsessionats en privatitzar cada vegada més. Un actuació que el que fa, malgrat el que diu el PP, és agreujar encara més la situació”.

Tal i com ha denunciat en nombroses ocasions Esquerra Unida, la sanitat valenciana pateix la falta de llits –la xifra més baixa de tot l’Estat-, la reducció en despesa sanitària i en infraestructures i a més la fuga de professionals sanitaris, “provocada per la privatització d’hospitals, com és el cas de la Vega Baixa, o la Marina Alta”.

Torró afirma: “el Consell no pot seguir amb aquesta dinàmica, ha d’obrir els ulls d’una vegada per totes, i treballar per una sanitat pública en majúscules, que dispose dels recursos econòmics necessaris per atorgar als valencians els serveis que requereixen”.

El diputat autonòmic insta al conseller de Sanitat a prendre mesures immediates per a millorar el sistema sanitari públic “i abandonar definitivament el camí de la privatització que porta com a senyal d’identitat el Partit Popular des de sempre. Amb els resultats d’aquest informe sols es veu que el govern del PP no té com a prioritat la salut del valencians, i això és molt greu”, puntualitza Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià