NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licita la compareixença del conseller Garcia Antón per a que explique quina és la situació dels rius valencians

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró considera que les dades publicades en l’últim informe de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en les què queda palès que els rius valencians mantenen trams amb roïna qualitat, “són motius més que suficients per a que el conseller ens explique quina és la situació de les depuradores i què és el que no està funcionant per a que la qualitat dels nostres rius no siga bona”

Torró afirma que la conselleria de Medi Ambient, Urbanisme, Aigua i Habitatge “ha d’assumir la seua responsabilitat en aquesta qüestió, perquè és ella mateixa la responsable dels sistemes de depuració dels rius”. El diputat autonòmic afegeix que en els casos de les poblacions més menudes que no compten amb depuradora, “s’hauria de buscar qualsevol solució per a que no es vessara al riu la brutícia. Ha de créixer el nivell de depuració”.

Des d’EUPV han mostrat també la seua preocupació per factors que empitjoren la qualitat de les
aigües dels rius, com són els vessaments incontrolats i la falta d’inspecció de les empreses que realitzen aquestos vessaments. “Són necessaris els plans de recuperació dels rius, els quals ha d’estar elaborats per totes les administracions implicades i que tinguen com a objectiu recuperar la qualitat de les seues aigües i el seus estats ecològics”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià