NOTA DE PREMSA

EU-l’Entesa exigeix al Consell diligència en la defensa del Parc Natural de la Font Roja

El diputat autonòmic, Lluís Torró, davant les actuacions de l’Ajuntament d’Alcoi en el paratge dels Canalons, ha sol·licitat una còpia de l’estudi d’impacte ambiental. Torró indica que “la construcció dels dos dics en el Canalons s’afegeix a altres agressions que es pretenen fer en el cor del Parc Natural. Estem preocupats davant la política de fets consumats del consistori alcoià i anem a demanar comptes al Consell davant aquestes actuacions”.

Esquerra Unida-l’Entesa considera que “totes les actuacions a realitzar en el Parc Natural deuen comptar amb el vist-i-plau dels tècnics de la Conselleria de Territori i Habitatge. Hem demanat l’estudi d’impacte per conèixer el seu contingut i no descartem altres iniciatives en les Corts Valencianes”.

Torró també recorda la figura legal del paratge dels Canalons. Està situat en l’àrea d’esmortiment del Parc Natural però també va ser declarat Paratge Natural Municipal. El ple de l’Ajuntament d’Alcoi va iniciar el procés en abril de 1999 acollint-se a la nova figura municipal de protecció, i va ser aprovada pel govern valencià el 8 de febrer de 2002.

El representant d’esquerres indica que “la construcció de dics en els llits dels rius és qüestionada per la comunitat científica. Volem vore els arguments que justifiquen la seua construcció”. Aquest paratge també està vinculat al corredor ambiental que uneix els Parcs Naturals de Mariola i Font Roja.

Aquestes setmanes s’ha organitzat una forta contestació social del projecte de l’hotel de la Font Roja. Torró indica al respecte que “després de l’experiència dels dics en els Canalons, on l’administració local no espera la decisió del màxim representant autonòmic en temes de conservació natural, les llums d’alarma estan enceses. Exigim al Consell la màxima diligència en la defensa del Parc Natural de la Font Roja, i estem pendents de les contestacions a este impactant projecte”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià