NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix al Consell que construisca una depuradora al parc natural de El Hondo

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha arreplegat les reivindicacions del col·lectiu Amigos de los Humedales del Sur de Alicante (AHSA), qui ha denunciat que no pujar aigua al parc natural suposaria incomplir la normativa d’aquest. “La conselleria rebutjà en el 2001 construir una depuradora i ara ha de rectificar i fer-la realitat, perquè és una necessitat urgent per al paratge”

Segons ha explicat Torró, l’acord amb l’empresa Riegos de Levante per no pujar aigua al parc natural de El Hondo, “no sols incompleix la normativa del parc, sinó que posa en perill les condicions que necessiten les distintes espècies per localitzar-se al parc”. Cal recordar que aquesta decisió de l’empresa, està lligada, segons ha denunciat AHSA, “a la tensió amb la Generalitat, per no voler acceptar un decret autonòmic de protecció d’una espècie en perill d’extinció: la Malvasia cabeciblanca, la qual imposa una sèrie de restriccions en l’ús dels nivells d’aigua”, descriu el diputat autonòmic d’EUPV.

Esquerra Unida insta al Consell a que assumisca la seua responsabilitat amb aquest parc natural -protegit com a Lloc d’Importància Comunitària, com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus, i internacionalment inclòs en el Conveni de Ramsar- “la conselleria ha de preocupar-se perquè la normativa es complisca, no sols per qüestions com l’aigua, sinó per a que no es torne a caçar, una activitat incompatible amb la conservació de les espècies en perill d’extinció”.

Torró recorda a la conselleria, que és necessari que la tensió amb Riegos de Levante desaparega “en benefici del parc, per a que es tracte de manera seriosa el problema d’aquesta zona humida i la mala qualitat de les aigües. Encara que la solució a llarg termini, estiga en el nou projecte de la demarcació del Segura, s’han de prendre abans mesures per millorar les aigües, com és el cas de l’execució de la depuradora. Seria una irresponsabilitat per part de la conselleria no dur a terme aquesta actuació”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià