NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “Font de Mora m’ha oferit com a diputat i com a pare una resposta insuficient i mediocre”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, mostrà ahir al conseller Font de Mora durant el plenari de les Corts Valencianes, el material escolar d’Educació per a la Ciutadania (EpC) en anglès que utilitza el seu propi fill. Torró preguntà directament al conseller sobre l’aplicació de l’ordre i les instruccions de l’assignatura, insistint en la dificultat de l’alumnat per entendre-la en anglès, i el rebuig que està causant entre els joves

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirmà només començar la seua intervenció, que la pregunta sobre EpC en anglès a Font de Mora, tenia no sols una intencionalitat política, “també parlava en primera persona com a pare d’un jove de 13 anys, que cursa segon d’ESO a un institut públic privilegiat perquè compta amb els professors preparats per impartir EpC en anglès, i que resulta tremendament complicat ajudar-lo, perquè el nivell d’anglès d’aquesta assignatura no s’ajusta als coneixements d’un estudiant mitjà d’ESO”.

Torró explicà que l’assignatura estava plena de conceptes complexes i abstractes, “conceptes com l’altruisme, la reciprocitat o les relacions socials, són difícils d’explicar, més difícils d’entendre i suposen una exercici tremendament exigent verbalitzar-los per a un xaval de 13 anys. Imagineu-vos si, a més, tot açò es fa en anglès!”.

El diputat d’EUPV arremeté contra Font de Mora demanant-li explicacions sobre l’ordre i incidint que aquestes classes impartides “no sols generen el rebuig per part dels estudiants, sinó que no els ajuda a assolir els objectius de l’assignatura”.

Per a Torró, la resposta de Font de Mora, “fou insuficient, vaga i mediocre, ens sembla intolerable que haja de recórrer al Govern Central per a exculpar-se del desficaci de posar aquesta assignatura en anglès; ens sembla indignant que siga capaç de solucionar-ho tot instant a la col·laboració dels pares amb els seus fills. La prova de que aquesta ordre és una barbaritat no és ja el rebuig que està causant en tota la comunitat educativa, la prova és ja individual, de cada cas i cada alumne, com és el meu cas. Però el conseller és incapaç de mirar cap altre lloc, ja siga un clam col·lectiu o individual”.

Feu clic ací per veure el vídeo (les intervencions entre els minuts 01:16:20 i 01:28:25)

Comentaris

  1. En la China de Mao, un día "El Gran Timonel" es decir el propio Mao, llego a la conclusión después de realizar algunos cálculos que los gorriones consumian una ingente cantidad de semillas cada año por lo cual se habian convertido en un "Enemigo del Pueblo", así que se decreto una guerra sin cuartel a nivel Nacional contra los gorriones. Un desastre. Lo de Valencia, otro. Ejemplos del Poder del Absurdo.

    ResponElimina
  2. Jo només afegiré una cosa a aquesta mania que li ha entrat al conseller per l'educació bilingüe: la Comunitat valenciana ja té un sistema d'educació bilingüe, la Llei d'ús i ensenyament en valencià, que tot just ara complix 25 anys. 25! I encara no s'ha acabat d'aplicar.
    De tots és sabut que l'educació en dues llengües, les que siguen, prepara la ment dels xiquets per a aprendre amb rapidesa una tercera llengua. Els professors d'anglés de les nostres escoles es queixen que els nostres fills no tenen nivell d'anglés suficient per poder assolir els coneixements que han d'aquirir en l'assignatura d'EpC. No? I on està l'errada? En què no hem fet una educació bilingüe real. L'assoliran ara amb una assignatura més en anglés? Pot ser...
    Tanmateix jo sóc de l'opinió que les coses que s'enceten s'han d'acabar, que els compromisos s'han de complir: la llei d'ús i ensenyament s'ha d'aplicar ja, que ho diu l'estatut, que la constitució de tots els espanyols protegeix la nostra llengua, que als nostres pares ja els van obligar a ser analfabets en la nostra llengua, i que aprendre anglés és molt necessari, moltíssim; però acceptar i respectar les diferències lingüístiques és imprescindible per a conviure en harmonia. Pense que tot arribarà si les coses es fan a pams, prioritzant necessitats:
    1. Infraestructures escolars de qualitat
    2. Reciclatge lingüístic, en valencià (i també anglés, si voleu) del professorat (per a la qual cosa calen reducció d'horari i més contractacions, entre altres coses).
    3. Integració d'immigrants en el nostre sistema educatiu (tornem a les mateixes: millors infraestructures, més professorat per a classes de suport).
    4. Enfrontar l'elevadíssima taxa de fracàs escolar amb classes de suport i amb reducció del nombre d'alumnes per aula.

    L'anglés ja arribarà. Aquesta mania del conseller em sembla a mi que és una grandíssima pixarrada fora de test.

    ResponElimina
  3. La guerra contra los elementos de la naturaleza para proteger las cosechas no fué un descubrimiento de Mao. Es una guerra que se ha librado durante toda la historia de la agricultura. Y nada absurda, pués la supervivencia de la humanidad dependía de ganar esa guerra. No tuvo que escribirse una ley para que existiese el problema. Con el tema de la llengua pasa lo contrario. En el meu poble pueden ser bilingües, en el pueblo de al lado no y en el de más allá tampoco. Imponer el bilingüismo en las escuelas (valencià/castellano) es crear un problema que no tiene que haber. El día del mañana la derecha podría dar un golpe de estado y eliminar el valenciano como lengua cooficial y la lingüística seguirá su curso al margen de los cambios sociales. La diferencia entre el castellano del siglo XVI y el de ahora no van parejos a los cambios sociales que se han producido. La lengua no evoluciona a ese paso. 25 años no es nada para la lengua. Convertir en bilingüe una población que no lo es me parece una burrada tan grande como la de prohibir a uno expresarse en su lengua, el valenciano, por ejemplo. Cosa que por cierto no estuvo prohibida por Franco, este es un cuento que muchos dicen. Franco fué un asesino al servicio del capital, pero no prohibió el valenciano, por mucho que les pese. Que una lengua no sea oficial no es sinónimo de prohibirla.

    Un inciso: En 25 años sí es posible proveer de viviendas a toda la población, por ejemplo. Sólo hay que repartir... Las viviendas están hechas... Menos lirili y más lerele es lo que necesitamos los que trabajamos en la Comunidad Valenciana por parte de la Izquierda.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)