NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “Garcia Antón menteix de manera descarada en dir que potenciarà el transport públic front al privat”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat durament les paraules del conseller de Medi Ambient ahir en Alacant, referents a la intenció del Consell de reduir un 20% les emissions de C02 en quatre anys: “el sistema de transport públic que promet el Consell no és més que la intenció d’executar un corredor mediterrani d’alta velocitat i continuar amb la política d’inversió de carreteres”

Segons explica Torró, les actuacions previstes pel PP en res disminuiran el transport privat, “més bé al contrari, perquè els trens d’alta velocitat suposen greus impactes ambientals i econòmics, així com no cobreixen la forta demanda existent de veritables connexions ferroviàries convencionals al País Valencià”

“Mentre hi ha una disminució molt forta als pressupostos de 2009 en temes de ferrocarril, se segueixen incrementant les partides destinades a carreteres, i especialment al desdoblament d’aquestes i autovies. Les carreteres tenen un cost molt elevat, perquè els desdoblaments es fan amb un volum de trànsit molt més elevant del que aconsellen les directrius europees. Així les coses, per molt que el PP faça propaganda d’altra cosa, l’equació és molt clara: estan incentivant l’ús del transport privat i per tant no hi ha tal intenció de reduir les emissions de C02”, afirma el diputat d’EUPV.

Per a Torró, les iniciatives que promet el PP per a combatre els efectes del canvi climàtic, “no són més que paper mullat. Cal recordar que la intenció del Consell és la de privatitzar el manteniment dels trens i tramvies Alacant-Dènia, però és sols el principi perquè s’acabarà amb la privatització total, i és intolerable escoltar paraules com les de Garcia Antón que després no s’ajusten a la realitat”.

Torró considera que la Generalitat Valenciana ha estat últimament practicant el victimisme de cara Govern Central, “en lloc de destinar les partides necessàries en els pressupostos per als ferrocarrils convencionals, si realment els importa, com diuen, el transport públic. Aquest és més eficient des del punt de vista social que el tren d’alta velocitat, costa menys diners i a més seria una eina per a combatre el canvi climàtic en reduir l’ús del vehicle privat”.

Esquerra Unida ha denunciat en diverses ocasions l’abandonament de línies com les de Gandia-Dènia o la de Xàtiva-Alcoi, aquesta des de fa més de 20 anys, “així com el desenvolupament d’altres línies que haurien de vertebrar el nostre territori com és el cas de la què aniria cap a Aragó”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)