NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana al Consell el seu compromís per a tancar la central de Cofrents abans de 2011

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assegura que la central no sols lidera en Espanya la xifra de combustible emmagatzemat, “sinó que en el 2011, a més d’expirar el permís d’explotació de la central, ja no hi haurà lloc per aquest combustible gastat que haurà generat la central durant els seus 27 anys de funcionament”

Esquerra Unida ha exigit en diverses ocasions que es pose en marxa el pla del tancament anticipat de la central de Cofrents abans de 2011, “perquè aquesta instal·lació està més que demostrat que és deficient i perillosa i tant les seues continues incidències com l’emmagatzemat de combustible, posen en evidència el risc”.
La central de Cofrents és la que manté el record de ser la que més successos notificables ha patit des de 1990 en tot el parc nuclear espanyol. “Amb aquest currículum demanem al Consell que es pronuncie d’una vegada per totes a favor de tancar la central i abandone les postures tèbies, com la de fa unes setmanes, quan es va atrevir a oposar-se a una proposta d’EUPV on instàvem a la conselleria a que recomanara als centres educatius que suspengueren les visites a la central”.
Torró afegeix: “Esperem que les administracions, central i autonòmica, reconsideren les seues postures, perquè amb una qüestió com aquesta és necessària l’actuació ràpida. Un manteniment de la central sols faria que posar en risc la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)