NOTA DE PREMSA

EU reclama un debat a la Universitat d'Alacant sobre el procés de Bolònia

Lluís Torró, diputat d’Esquerra Unida a les Corts Valencianes, manifesta el seu recolzament als alumnes de la Universitat d’Alacant qui ahir demanaren de nou al rector un debat sobre el procés. “Els animem a continuar endavant amb la seua lluita per tal que es puga donar el debat que una gran part dels estudiants està sol·licitant”

El diputat d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, considera “imprescindible obrir un debat en la comunitat educativa, on els principals protagonistes siguen els i les estudiants, per tal que tothom puga pronunciar-se al voltant de l’anomenat Espai Europeu d'Educació Superior. Una proposta que genera tants canvis en la vida universitària deuria sotmetre’s a referèndum entre l’alumnat, el professorat i tots aquells implicats en el procés”.

Torró assegura que el Pla Bolonia, amaga un primer pas per a la privatització de les universitats “ja que pretén que siguen les empreses qui regulen tot el sistema educatiu, i açò condiciona els interessos del món universitari, de la cultura i l’educació a allò que convé al món empresarial.

Esquerra Unida considera que la convergència universitària europea “és necessària i deuria servir per orientant els estudis universitaris cap a un aprenentatge centrat en l'alumnat, amb una visió de renovació pedagògica i innovació educativa per a implementar metodologies didàctiques més participatives.

Torró explica que el procés de Bolonia “no és la solució, ja que posa les universitats al servei d'interessos empresarials privats. Els estudiants no són clients de la universitat, no són consumidors, són universitaris i universitàries. L’educació és un dret, mai pot constituir-se com un privilegi tal i com persegueix aquesta reforma”. “En una societat democràtica, l’exigència de l’alumnat de rebre informació veraç, de debatre i de realitzar un referèndum, mai deuria ser tractada amb por, sinó amb la satisfacció d’observar la formació d’una ciutadania universitària crítica i responsable sobre qüestions que incideixen directament sobre la societat de la què formen part”, conclou el diputat d’EUPV.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)