NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida critica el 15 anys de retard del Pla de Prevenció d’Incendis de la zona de la Nucia i el Puig Campana

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha denunciat que el sotmetiment a informació pública del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la demarcació forestal d’Altea (el qual inclou el terme de la Nucia) arriba amb 15 anys de retard. “Amb aquest document aprovat es podrien haver evitat o minimitzat incendis com el que acaba d’arrasar més de 1.000 de hectàrees al Puig Campana”. Torró critica que aquest retard està provocat “per la prioritat que s’ha donat a la defensa dels negocis urbanístics a la zona”

Aquesta mateixa setmana (el dia 2 de febrer) ha estat publicat al DOCV el sotmetiment a informació pública del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la demarcació forestal d’Altea, el qual inclou les dues Marines i l’Alacantí. Torró ha assenyalat que aquest pla respon al manament contingut a la Llei Forestal Valenciana de 1993 i el seu reglament de 1995. “Han passat 15 anys des del reglament i els successius governs del PP han obviat aquest manament. Mentrestant, la seua prioritat es concentrava en urbanitzar de forma salvatge el territori valencià”, denuncia Torró.

Per al diputat d’EUPV aquest “urbanisme desaforat” s’ha practicat amb especial intensitat a l’àrea que envolta Terra Mítica -construït sobre terrenys forestals incendiats el 1992 a la partida benidormera del Moralet-, incloent-hi la zona de la Nucia en la què es va iniciar l’incendi que el mes passat va calcinar 1.000 hectàrees al Puig Campana.

Per a Torró ha estat precisament aquesta expansió urbanística la què ha afectat a sòls forestals situats en l’entorn del Puig Campana i la què ha demandat noves línies de distribució elèctrica, “precisament travessant aquests sòls i esdevenint possibles focus d’incendis”. Segons Torró, “si aquest pla hagués estat aprovat en un termini raonable, potser hui no tindríem 1.000 hectàrees cremades al Puig Campana”.

EUPV denuncia, a més, que la fitxa del Pla sotmès a informació que es dedica al municipi de la Nucia, no contempla com a causes probables d’incendis les línies elèctriques. La fitxa esmenta dos tipus d’infraestructures lineals que travessen el municipi, carreteres i línies fèrries, però no les elèctriques. Torró remarca que la Conselleria hauria de modificar-la, ja que les línies elèctriques també són infraestructures lineals associades a possibles focus d’incendis. “De fet, tots els indicis apunten que la caiguda d’una d’aquestes línies a causa del vent va ser l’origen de l’incendi del Puig Campana”, ha recordat el diputat d’EUPV.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell