NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “A Camps hauria de caure-li la cara de vergonya per no atendre a les víctimes de Mauthausen”

El diputat autonòmic d’EUPV en les Corts Valencianes ha anunciat que preguntarà al Consell per què porta quatre anys sense atendre a l’Associació Amical de Mauthausen, així com sol·licitarà que pose en marxa “de manera urgent l’homenatge als quasi 700 valencians que varen ser deportats a camps de concentració nazis”

Torró indica que el silenci del Consell cap a aquesta associació “és insultant. Avergonyeix a qualsevol pensar que Camps ha estat capaç de no donar resposta a aquestes víctimes durant quatre anys per no celebrar-los un homenatge, que per altra banda, ja han fet altres comunitats autònomes com Catalunya, i també el Congrés de Diputats a nivell estatal”.

Per a Esquerra Unida, aquesta falta de resposta de la Generalitat Valenciana a l’Associació Amical, qui sol·licità l’homenatge en 2005 als quatre supervivents valencians que hi havien en aquell moment: José Jornet d’Alacant, Francesc Batista de Vinaròs, Luis Estany de Callosa de Segura i Francesc Aura d’Alcoi, “ha provocat que ara sols queden dos en vida: Estany i Aura. Jornet i Batista moriren sense haver rebut el reconeixement del govern valencià. És vergonyós que el Consell no atenga aquesta petició, tenint en compte que aquestes persones ja són majors i es mereixen viure aquest homenatge”.

Torró afegeix que aquests tributs “són necessaris. És de vital importància el reconeixement públic i institucional a aquestes persones que donaren la seua vida per la llibertat i la democràcia i patiren un autèntic infern. Esperem que el Consell rectifique de manera immediata i convoque aquest homenatge de manera urgent, perquè, a més, és una eina necessària per mantenir la memòria històrica”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell