NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida preguntarà a Castellano si compleix la legalitat amb el parany de la seua propietat

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, recordarà durant el pròxim plenari, al conseller de Governació que aquest tipus de caça està prohibida, i preguntarà a Castellano si està complint la legislació “perquè no entenem que tinga un parany simplement per gust de veure’l. Si realment no practica aquesta caça, el més lògic és que prenguera mesures i que no es trobaren a la seua propietat reclams per a practicar-la”

Torró preguntarà a Castellano sobre les actuacions que des del Consell estan prenent-se per evitar els delictes mediambientals contra les espècies, “i li ho volem preguntar a ell, precisament, perquè segons ha publicat la premsa, és propietari d’un parany quan aquest tipus de caça està prohibida”.

El diputat autonòmic d’EUPV afegeix que el conseller de Governació “hauria de donar explicacions molt clares a la cambra autonòmica sobre la seua propietat, i entenem que el Consell ha de prendre mesures per a que es complisca la legalitat”.

Torró explica que els agents mediambientals i el servei de Seprona de la Guardia Civil són els encarregats de denunciar els delictes ambientals davant de la conselleria, “però també els particulars poden fer aquestes denuncies, encara que, de vegades, se’ls presenten algunes dificultats i dubtes sobre els procediments i sobre a quina autoritat dirigir-se. Igual passa amb alguns funcionaris que tampoc saben a quina administració o cos policial dirigir les denuncies per a que arriben a la fiscalia”.

Esquerra Unida sol·licitarà a Castellano que explique quines mesures es prenen en aquestes situacions, “i sobretot davant la dificultat de denunciar els delictes contra espècies, perquè els fets han d’informar-se en el moment de la comissió del delicte, com sembla que és el cas del parany”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell