NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix al Delegat de Govern que comparega per aclarir si estan produint-se detencions policials massives contra els immigrants

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, insta a Ricardo Peralta a explicar públicament si aquestes operacions de detencions massives d’immigrants estan produint-se al País Valencià “perquè tenim constància que és així i que les organitzacions d’immigrants ho denuncien continuament. Des del passat mes de juny que els sindicats policials ho feren públic, aquesta actuacions sembla que no han parat”

Torró explica que les denúncies d’aquestes organitzacions no governamentals assenyalen que les detencions “es produeixen de manera reiterativa, a les portes de llocs com Càrites o CEAR, o aprofitant situacions com les de dones immigrants que van a la compra i les detenen quan els seus fills estan sols a casa. Ens sembla una absoluta barbaritat que ha d’aturar-se d’immediat”, afirma.

El diputat autonòmic d’EUPV recorda que el passat mes de juny els sindicats policials anunciaren que estaven rebent pressions per a detenir a immigrants “i ara coneixem que a Madrid està donant-se la mateixa situació. Esperem respostes i que el delegat de govern no defugisca la seua responsabilitat, com sembla que ha fet en la última reunió amb les organitzacions d’immigrants i sindicats”.

Per a Esquerra Unida, aquestes detencions “ordenades per a complir una estadística, són un exercici de duríssima repressió cap als immigrants, els quals pateixen la mancança d’una seguretat jurídica i la vulneració dels seus drets. És un assetjament policial en tota regla que se suma a altres qüestions molt greus com les condicions que pateixen dins del centre d’internament, les quals des d’EUPV ja hem denunciat públicament en darreres ocasions”, assenyala Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell