Lluís Torró (EU): “Els pressupostos de 2010 demostren amb tota claredat el fracàs estrepitós de la política fiscal i pressupostària del Consell”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha assenyalat que els nous comptes, “demostren el malbaratament de recursos tan extraordinari que s’ha produït en els anys de creixement. El govern del PP en lloc de destinar eixos recursos a les inversions de caràcter productiu, els ha adreçat a fastos i grans esdeveniments, i al mateix temps en eixos anys i encara enguany pensen seguir rebaixant impostos quan no tenen ni marge per a poder fer-ho”

Esquerra Unida considera que el pressupost “cau de forma important en un moment en què deuria ser expansiu. Els pressupostos han de funcionar amb un efecte anticíclic, per a poder cobrir amb inversió pública el que no farà la inversió privada i per a que el consum públic suplisca el privat. Però els pressupostos de 2010 no van per eixe camí i la prova és un Consell que segueix una política fiscal absurda que redueix impostos”.

Per a Torró, l'única nota positiva que apareix als nous comptes autonòmics “és l’aplicació de la llei de dependència, encara que aquesta s’ha de prendre amb molta cautela, perquè veurem què passa amb l’execució i si és suficient per a cobrir els retards acumulats i per a cobrir les necessitats”.

EUPV ha criticat durament que el Consell “ho fie tot a l’increment de recursos procedent de les transferències del nou model autonòmic. Açò és una absoluta barbaritat, sobretot perquè el PP utilitza aquest increment per a baixar impostos, aplicant així una política fiscal errònia”.

Torró considera que els nous comptes, abans de ser aprovats, “han de experimentar un canvi radical, s’ha d’invertir de manera productiva, establir una política que incremente els ingressos a costa de les rendes més altes -aquelles que s’han beneficiat molt de la política fiscal del PP-, i per descomptat, fer desaparèixer, d’una vegada per totes, les despeses en la política d’esdeveniments, les quals són una autèntic insult en aquesta època de crisi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià