Esquerra Unida anuncia una campanya contra la reforma de les pensions

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic, Lluís Torró, ha presentat aquest matí un escrit a la Mesa de les Corts, en el què sol•licita una modificació del reglament per a eliminar les pensions extra dels diputats. Aquesta és la primera de les accions que la formació d’esquerres durà a terme en el context d’una campanya contra la reforma de les pensions que planteja el Govern Central i que pretén allargar fins als 67 anys l’edat de jubilació. “A nivell autonòmic, creem que l’eliminació de les pensions desorbitades dels diputats és una acció que va en consonància amb aquesta campanya, perquè mantenir-les és un greuge comparatiu cap a la resta de treballadors”

La campanya, a més inclourà, entre d’altres actuacions, la recollida de signatures per a elevar-les al govern i mostrar el desacord dels ciutadans a aquesta prolongació de l’edat de jubilació. Torró també anuncia que el pròxim 23 de febrer està previst que el secretari d’Economia i Ocupació de IU, Jose Antonio García Rubio, realitze una xerrada en València sobre aquesta campanya.

Esquerra Unida sempre s’ha mostrat contrària als privilegis en les pensions dels diputats: “els diputats no poden tenir un favoritisme respecte la resta de treballadors: han de respectar-se les condicions del Règim General”, afirma Torró.

I pel que fa a mesures com l’allargament de l’edat de jubilació als 67 anys, “açò no és sols un greuge contra a les persones que han estat treballant tota la vida, sinó que a més és innecessari econòmicament parlant”. El dirigent d’esquerres exposa que els estudis sobre els que es basen aquestes propostes “no són correctes perquè deixen fora aspectes a tenir en compte com són que la societat és cada dia més rica i cada vegada és més assumible l’esforç per sostenir pensions. El que es pretén és privatitzar-les en mans del sector financer i convertir-les en un negoci. La crisi actual ha demostrat que això sí que és un risc”, afirma.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson