Torró exigeix a la constructora del port esportiu d’Altea “la immediata reparació de la costa” i demana a la Conselleria “responsabilitats polítiques”

NOTA DE PREMSA
El diputat autonòmic d’EUPV Lluís Torró ha celebrat l’auto del TSJCV que anul•la el projecte d’ampliació del port esportiu Luis Campomanes d’Altea “perquè dona la raó als ecologistes i a la Proposició no de llei presentada per EUPV fa un any” i perquè “suposa un precedent en polítiques de sostenibilitat al País Valencià”. Torró exigeix explicacions a la Conselleria de Medi Ambient “per permetre l’agressió al patrimoni natural” i insta l’empresa constructora “a tornar la costa al seu estat original”
 
“Esquerra Unida no estava equivocada en 1999 quan va fer causa comuna amb l’ecologisme contra l’ampliació del port esportiu d’Altea”, ha assegurat el diputat d’EUPV Lluís Torró, qui ha recordat que “al 2008 la Conselleria va tindre una nova oportunitat de fer enrere en aquesta agressió a la natura”, en al•lusió a la Proposició no de Llei que la formació presentà aleshores en les Corts per aturar el projecte. “La Generalitat s’haguera estalviat una sentència contundent, que hui arriba tard per a reparar tot el dany i que, en definitiva, avergonyeix al Govern valencià”, ha criticat Torró.

“Ara és moment de capgirar el rumb de les polítiques de ciment i d’infraestructures insostenibles de la Generalitat”, ha advertit el diputat, qui ha afegit que “açò haurà de plasmar-se en la recuperació total i immediata de la costa d’Altea”. Lluís Torró ha exigit a l’empresa encarregada del projecte d’ampliació del port esportiu (Marina Greenwich) “la restauració de la costa al seu estat original i que ho faça assumint tots els costos” atès que l’empresa “va actuar eludint la Llei, sense aconseguir la pertinent Avaluació d’Impacte Ambiental.”

EUPV exigeix a la Conselleria que faça complir aquest punt “perquè no siga la ciutadania qui pague la restauració de la costa de la seua butxaca” i ha demanat responsabilitats a l’Administració autonòmica. “La Conselleria ha d’explicar com el projecte ha assolit un punt mort amb el vist i plau del Consell durant onze anys”, ha recordat Torró. “L’agressió a la natura ha passar de ser una evidència a una sentència ferma”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell