Esquerra Unida preguntarà al Consell sobre la constitució de la Mesa Sectorial de les Universitats

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha presentat una pregunta al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, en la què exigeix una resposta sobre si el Consell pensa constituir aquesta mesa, quan i quin calendari té previst posar en marxa. “La situació de desatenció que pateixen les universitats públiques valencianes per part del Consell és molt greu i urgeix la constitució d’aquesta mesa per a negociar problemes diversos, derivats fonamentalment del dolent finançament”

Torró explica que el model de finançament “no està resolt i a més el Consell incompleix tots els compromisos i paga tard i mal a la universitat pública valenciana, la qual s’ha convertit en una de les que tenen pitjor finançament de tot l’Estat”.

Esquerra Unida afirma que són moltes les qüestions que haurien de tractar-se en aquesta mesa sectorial, i no amb els rectors: “per exemple les retribucions dels treballadors de la universitat, els problemes en el finançament de la investigació, o la necessitat de negociar el sistema de complements dels professors, molt baixos respecte qualsevol altra autonomia”. El diputat d’esquerres afegeix que l’aplicació del pla Bolònia, “provoca a més que el professorat haja de fer un esforç extra per adaptar-se a aquest pla”.

Torró critica que el PP “practica una total desatenció de l’educació pública universitària i pel contrari queden clares les seues intencions d’afavorir a la universitat privada”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià