Esquerra Unida exigeix al Consell que rebutge el PAI dels Pinets de Callosa d’en Sarrià

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, defensarà el pròxim dimecres en la Comissió d’Obres Públiques de les Corts Valencianes una Proposició no de Llei en la què alerta que aquesta zona de Callosa, de quasi 87.000 metres quadrats, “es veu assetjada pel ciment. Exigim que es modifique la qualificació actual de sòl urbanitzable per que es protegisca el terreny i que retorne a l’estat de no urbanitzable, donat el valor mediambiental de la zona”. Esquerra Unida demana al Consell que es pronuncie al respecte

Torró assenyala que aquest sector de sòl “està conformat per antics bancals abandonats que han estat recuperats per la vegetació, de manera que la major part de la zona es troba ocupat per pinar adult. A aquesta circumstància cal afegir l’alta qualitat paisatgística del lloc i l’àmbit que l’envolta”.

El diputat d’esquerres, a més, recorda que una part significativa del sector conté sòls afectats per dues figures de protecció ambiental: d’una banda el Lloc d’Interés Comunitari (LIC) “Aitana, Serrella i Puig Campana” i, d’una altra, la Zona Especial de Protecció de les Aus (ZEPA) “Muntanyes de La Marina”. Aquesta darrera figura ha estat aprovada recentment pel Consell, concretament el proppassat 5 de juny de 2009.

Davant aquesta situació, Esquerra Unida considera una “barbaritat que recentment s’haja iniciat els tràmits per aprovar un Programa d’Actuació Integrada (PAI) que desenvoluparia el sector, sense que a més s’haja presentat documents preceptius exigits per legislació valenciana i estatal , com són l’estudi d’integració paisatgística i l’estudi d’impacte ambiental”, denuncia.

Torró entén que el Consell ha de rebutjar la tramitació d’aquest PAI, i ha de prendre totes les mesures legals necessàries per a modificar la qualificació urbanística d’aquest sector retornant-lo a l’estat de Sòl No Urbanitzable. “Els col•lectius ecologistes ja han alertat que el desenvolupament urbanístic d’aquesta zona de la Marina Baixa és insostenible mediambientalment i ha recordat que el propi Ajuntament de Callosa d'En Sarrià va admetre a través d’un acord plenari del 29 de juliol de 2004 que el desenvolupament urbanístic d’aquest sector seria ambientalment molt agressiu”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)