Esquerra Unida insta a Camps a ajudar als familiars de les víctimes del franquisme a trobar les seues despulles “tal i com ha promès Esperanza Aguirre”

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’EUPV ha anunciat hui que presentarà una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes, en la què instarà al govern valencià a aplicar les mesures i mecanismes necessaris “per complir la Llei de Memòria Històrica i ajudar als familiars de les víctimes del franquisme a trobar les seus despulles en fosses comuns o en qualsevol altre lloc. No entendrem una negativa per resposta i una diferència de criteri en el PP valencià respecte al madrileny”

Torró ha assenyalat que la promesa d’Aguirre en Madrid “ha de ser seguida per la resta de governants autonòmics del PP que fins ara han defugit la responsabilitat d’aplicar la llei de Memòria Històrica en els seus territoris, com ha estat el cas del PP de València”, critica.

Esquerra Unida ha sol•licitat en multitud d’ocasions al Consell que desenvolupe la Llei de Memòria Història en l’àmbit autonòmic, “hem trobat sempre entrebancs a les nostres peticions, se’ns han rebutjat interpel•lacions en les Corts Valencianes, i hem trobat una actitud de silenci i de boicot de la llei. Esperem que amb el pronunciament d’Aguirre, Camps ara no es tire enrere”.

Precisament EUPV presentà fa sols uns dies una pregunta a la conselleria de Cultura per a que aquesta oferisca explicacions sobre la no participació del govern valencià en l’exhumació de la fosa comuna dels 8 de Benaixeve. “Són coses com aquesta les que deixen al PP valencià molt lluny de complir la llei, i per això li exigim que canvie l’actitud i que Camps i la resta del PP seguisca l’exemple de la seua homòleg a la Comunitat de Madrid, perquè aplicar diferents criteris en cadascuna de les autonomies en les què governen, no és més que actuar de manera hipòcrita i arbitrària”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)