Lluís Torró (EU): “El Consell actua en matèria urbanística amb decretazos i com si no haguera crisi”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que les mesures aprovades pel Consell “a través d’un decretazo” per agilitzar els plans urbanístics “demostren l’obcecació del PP en seguir apostant per un model exhaurit i, el més greu encara, summament culpable de la situació econòmica que vivim ara. Aquest govern actua a la seua, a esquenes de les recomanacions, advertències i denuncies de la Comissió Europea, insistint en la rajola massiva i, inevitablement deixant el dubte damunt la taula de per què tanta aposta per aquest urbanisme”

Torró compara al Consell “amb una espècie de Ícar obstinat, que per moltes alertes que rep des de tots els flancs, no n’escolta cap. Encabotat en el model de la rajola, en desactivar els PAI i megaprojectes urbanístics, viatja cap a un objectiu erroni que no aportarà cap solució a la crisi, perquè ell mateix és una de les causants d’aquesta”, descriu.

Esquerra Unida considera que mesures com l’eliminació del tràmit del concert previ o la supressió de l’obligació que els PAI es publiquen al DOCV “van encaminades a agilitzar la consecució dels plans urbanístics, abans que aquestos es puguen veure’s perjudicats per la decisió del Tribunal de Justícia Europeu respecte la Llei Urbanística Valenciana. Resulta per tant, una estratègia del Consell oportunista i absolutament rebutjable. És més, el Consell hauria de no moure un sol dit fins el pronunciament europeu”, assenyala Torró.

El diputat d’esquerres manifesta que el Consell “actua al marge no sols de les directrius europees, a les quals no fa cas, també ho fa al marge del sentit comú. Insistir en el model urbanístic especulatiu és insistir en equivocar-se i ens preguntem si l’aprovació d’aquestes mesures té alguna cosa a veure amb el fet que Cotino siga el conseller, quan tot el món sap els interessos de la seua família”.

Torró conclou: “una modificació d’aquesta envergadura, a més, altera el tràmit parlamentari, tanca el debat perquè al PP li interessa i li’l furta a la ciutadania. És una mesura totalment antidemocràtica”.

Comentaris

  1. No conec la modificació publicada, pero per el que he llegit no m'extrañaría res que siga beneficiosa per als promotors del projecte de Hotel en la Font Roja.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson