EUPV exigeix al Consell el compliment de la Llei Valenciana de la Música i la protecció de les bandes de música i el seu entorn cultural

Els retalls pressupostaris són com una taca d'oli que s'escampa de manera ràpida i persistent. I afecten a tothom: no és la primera vegada que denunciem el desgavell que estan fent amb les bandes de música, però ara volem exigir també que siguen respectuosos amb les lleis que ells mateixa van aprovar i amb els compromisos que han adquirit

El diputat autonòmic Lluís Torró ha exigit al Consell que “accelere l'expedient obert per a declarar de Bé d'Interés Cultural a les bandes de música i protegisca d'una vegada per sempre una tradició musical tan important i representativa del nostre poble”.

Torró ha denunciat “el fariseisme del PP que d'una banda impulsa un expedient BIC per a les bandes de música, que hui tenen paralitzat, i d'una altra, fa tot al contrari per a protegir-les”, en relació als retalls pressupostaris de les escoles de música de les societats musicals i dels conservatoris de titularitat municipal. I ha afegit: “el con la música a otra parte aplicat pel Consell demostra que no valora ni la riquesa cultural ni el prestigi internacional adquirit per les bandes, les escoles musicals i els conservatoris valencians”.

El diputat hi ha assenyalat que “el Consell hipoteca el futur musical del nostre poble al retallar les ajudes a les escoles infantils on milers de xiquets i joves cursen hui els seus estudis”, per això, ha afegit, “EUPV recolzarà les mobilitzacions de les societats musicals a l'octubre”.

“Estem davant de la conseqüència d'una política de rebaixes fiscals als qui més tenen aplicada pel Consell en l'època de bonança: ara, la manca d'ingressos i les preferències del PP per un altre tipus de despesa, faran que la gent haja de pagar pel que sempre va estar a l'abast de tots”, ha postil·lat Torró, el qual recorda els diners destinats a fundacions amigues del PP i als gastos de la visita del papa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell