EUPV exigeix al Consell un viratge radical en les finances públiques

Des dels grans esdeveniments fins els serveis essencials com els bombers: la tissora del PP és implacable i arruinarà encara més el nostre precari estat del benestar


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha manifestat que el Consell no pot mantenir l’actual política de reducció de les despeses públiques “sense incórrer en el risc de col•lapse de serveis públics essencials. Notícies com les dificultats que genera el deute de la Generalitat als serveis de bombers o l’extensió dels retalls a les ninetes dels ulls de Camps, com és el Palau de les Arts, demostren la necessitat de canvis urgents i radicals”.

Torró ha indicat que l’acumulació de notícies sobre retalls de despeses públiques i les contínues alarmes que suscita l’estat de liquiditat dels comptes del Consell haurien de provocar reaccions urgents per part dels responsables de l’administració valenciana. “L’estat actual de coses és inviable, fins i tot, a curt termini”, afirma el diputat d’esquerres.

Per a EUPV caldria introduir canvis no sols en la política de despeses, sinó també en la dels ingressos. “Caldria revisar els instruments de la política fiscal per a introduir modificacions a l’alça a aquelles figures tributàries que permeten fer pagar més als qui més tenen i a aquells que s’estan beneficiant de la crisis, que també hi ha. No pot ser que els rics seguesquen beneficiant-se d’aquesta situació, com venim reclamant fa temps”, indica Torró.

El diputat d’esquerres ha afirmat que els canvis han d’afectar també a la política de despeses. Per a EUPV caldria acabar radicalment amb els sobrecostos en l’administració i eliminar la despesa supèrflua. “La corrupció vinculada al PP és una de les fonts de pèrdues més important, ja que suposa la detracció d’una quantitat indeterminada però substancial de diners cap a finalitats molt allunyades de les desitjables, socialment i legalment”, indica Torró.

Finalment, Torró ha explicat que els retalls en despeses com les del Palau de les Arts poden ser assumibles a canvi d’introduir correccions en l’orientació global de les mateixes. “No és raonable que mentre es balafien diners a dojo en despeses irracionals, els parcs de bombers, per exemple, no disposen de material o personal suficient per atendre adequadament les urgències que se’ls puguen presentar. És en eixe sentit que entenem que cal introduir canvis radicals”, ha sentenciat el diputat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell