Esquerra Unida presenta una queixa al Síndic de Greuges per la política educativa del Consell

No renunciaran a la Fórmula 1, no; però sembla que pretenen que xiquets, xiquetes i joves en general tornen a ensenyar-se a llegir, escriure i sumar a casa. El que és segur és que, al pasa que anem, en uns pocs anys no ho podran fer a l'ensenyament públic. Aleshores, quan la privada estiga a soles ens demanarà el que vullga per l'educació dels nostres fills i filles. Cal espavilar-se!

NOTA DE PREMSA
La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, acompanyada del també diputat Lluís Torró, han presentat aquest matí una queixa davant la Sindicatura de Greuges, en la què reclamen l’obertura d’una investigació davant el que consideren una vulneració dels drets dels valencians i valencianes en matèria educativa.

Esquerra Unida ha traslladat al síndic la preocupació per la situació de la política educativa valenciana, “i la clara vulneració dels drets dels valencians i valencianes, els quals estan recollits al nostre Estatut i a l’ordenament legal educatiu, tant estatal com autonòmic”.

En la queixa, la formació d’esquerres reclama a la sindicatura que obriga una investigació i emeta un informe sobre l’impacte que les mesures i retalls imposats per la política educativa del govern valencià tindran en l’ensenyament públic. “Demanem que es comprove, per exemple, si s’ha vulnerat la llibertat de les famílies i l’alumnat en el seu dret a escollir educació infantil pública, línies en valencià, matèries i/o assignatures que hann estat anul•lades pels desdoblaments suprimits, així com si s’han vulnerat els drets de l’alumnat amb necessitats educatives especials per la supressió i/o reducció dels grups i programes educatius”, explica la pròpia Sanz.

La queixa d’EUPV a més, presenta altres arguments que van des de les altes xifres de fracàs escolar del País Valencià, fins l’escasa despesa per alumne, la baixa tassa d’escolarització en el Batxillerat, el fet que vora 80.000 alumnes no puguen seguir estudiant en valencià en l’ESO, o el llarg seguit d’ordres de retalls d’ajudes que s’han vingut publicant en els últims mesos (a la promoció del valencià, a escoles de música i conservatoris, beques i un llarg etcètera).

Sanz reclama que després de dita investigació, el Síndic s’adrece al govern valencià “per a que es corregisquen d’una vegada per totes aquestes deficiències tan greus”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell