Esquerra Unida denuncia que els pressupostos de 2011 “abandonen definitivament al ferrocarril”

Fa molt temps que és evident que el PP (ni el PSOE) no té com a prioritat l'impuls del transport ferroviari. Tant és que siga l'única alternativa sostenible a mitjà termini. Els interessos privats s'imposen sobre els públics una vegada i una altra. La racionalitat del sistema és la del benefici individual i el domini, no la dels interessos col·lectius i la gestió participativa i democràtica. Els pressupostos de la Generalitat per al proper any no sols ens enfonsen més en la crisi, és que ni tan sols atenen els minsos compromisos adquirits. I qüestions com la millora del Xàtiva-Alcoi ja criden al cel!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que la Generalitat “arracona en aquests comptes autonòmics al ferrocarril com a sistema de transport prioritari. Abans ja apostava bàsicament per les carreteres, però ara és molt més evident. El capítol de Noves Infraestructures Ferroviàries cau un 58'09 % i la part prevista per a invertir un 48'2 %. És a dir, de 61 actuacions previstes es passa a 13, un descens del 78'69%”.

Torró afegeix que les transferències a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per a Infraestructures cauen un 67'12 % i les de l'ens gestor pràcticament desapareixen perquè disminueixen un 98'22 %. “Ens preocupen moltíssim aquests comptes i, a més, advertim que una part de les inversions que es facen aniran segurament a concessions, a la privatització de la construcció i de la gestió, com és el cas per exemple de la línies 2 del TRAM d’Alacant i de Metro València”.

El diputat d’esquerres alerta també que les inversions compromeses per la Generalitat en el Pla de Rodalies no es podran produir, entre aquestes les de la part del tren de la costa, Dènia-Alcant, que li correspondria al Consell i la millora del Xàtiva-Alcoi. “Per exemple, als pressupostos tan sols hi figura l'estació d'Albaida, que apareix repetidament als comptes autonòmics des de fa anys sense que mai s'arribe a iniciar l'obra”, critica.
Torró conclou: “des d’Esquerra Unida creem que el Consell empitjora una política de mobilitat anacrònica, cara, insostenible ambientalment i socialment injusta”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell