Esquerra Unida exigeix explicacions a Cotino sobre la política de contractació de personal de la conselleria de Medi Ambient

Potser que molts es pregunten com és possible que l'administració autonòmica aprove qüestions aberrants que han de comptar amb informes tècnics favorables. L'explicació és molt senzilla: els informes no han estat realitzats amb "normalitat". Els funcionaris (un grup denostat i menyspreat per una bona part de la població) tenen el seu estatus (la incommobilitat al seu lloc de treball) per una raó molt senzilla. No es tracta d'un privilegi, sinó d'una garantia de la seua independència front al poder polític de torn. En eixe complex joc d'equilibris que hauria de ser la democràcia, els funcionaris accedeixen al seu lloc de treball demostrant objectivament el seu mèrit i la seua capacitat. D'aquesta manera la ciutadania minimitza l'arbitrarietat en l'assessorament tècnic i la gestió de l'administració. Bé, això molt freqüentment (cada vegada més i en temes més seriosos i greus) no és així. Si llegiu la següent nota us en fareu una idea

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, demanarà demà al conseller Juan Cotino en la Comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes que oferisca informació detallada sobre aquestes contractacions de la pròpia Conselleria i de les empreses o entitats públiques dependents d’aquesta. “La conselleria ja té més personal externalitzat que funcionaris. Les subcontractacions s’han convertit en un costum i casos com el de VAERSA, clamen al cel”, critica.

Esquerra Unida ha arreplegat les nombroses denuncies sindicals sobre aquesta qüestió, “sobre la cessió irregular de treballadors, la no creació de places públiques perquè es cobreix el treball amb subcontractats, sobre la xarxa de clientelisme, la contractació a dit, i sobre un llarg etcètera més que cal una explicació completa del conseller Cotino, la qual ens ha estat negada fins ara”.

Torró a més recorda que existeixen ja sancions de la pròpia Inspecció de Treball respecte les externalitzacions i privatitzacions de Vaersa. “Aquesta empresa pública de la Generalitat, dedicada a la preservació mediambiental, arrossega i incrementa, legislatura rere legislatura, un greu problema de precarització laboral, fruit de greus infraccions en la contractació del seu personal i ja és hora que el Consell done la cara i oferisca explicacions en Les Corts Valencianes”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià