EU recorre davant el TSJ el PGOU de Santa Pola

Quan les altres vies es tanquen s'ha de recórrer als tribunals. Malauradament la justícia és per als rics i els poderosos i no disposem de recursos suficients per a fer-ho tan com caldria. En aquest cas era imprescindible davant la barbaritat que suposa el planejament urbanístic aprovat per a Santa Pola

NOTA DE PREMSA

EU ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana l'aprovació definitiva per part de la Generalitat del nou PGOU de Santa Pola. Des de la formació d'esquerres es denuncia la radical insostenibilitat del nou PGOU aprovat pel PP municipal i autonòmic. Un Pla que incrementa en 4 milions de metres quadrats (una extensió equivalent a la del Pla Rabassa d'Alacant) el sòl urbanitzable, afectant negativament espais de gran valor ambiental i paisatgístic de la comarca del Baix Vinalopó, com la Serra i el Cap de Santa Pola o com les zones humides protegides del Clot de Galvany i de les Salines de Santa Pola.

Respecte a la EAE, EU considera que s'ha obviat un procés que la legislació estatal (Llei 9/2006) exigeix per a aquells plans que poden tindre efectes significatius sobre el medi ambient, com el cas del PGOU de Santa Pola. El membre de l'àrea de medi ambient d'EUPV, Miguel Ángel Pavón, destaca l'impacte del PGOU sobre la Xarxa Natura 2000, en concret sobre els Llocs d'Interés Comunitari (LICs) i Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPAs) del Clot de Galvany i de les Salines de Santa Pola. Uns espais protegits que patiran els efecets de dues de les actuacions més agressives contemplades al PGOU: el sector OV-1 Balsares (més de 5.000 habitatges i un gran camp de golf sobre 1'6 milions de m2 junt al Clot de Galvany) i el sector EP-3 Salines (quasi 900 habitatges sobre més de 400.000 m2 del perímetre de protecció de les Salines de Santa Pola).

Lluís Torró, diputat d'EUPV per les comarques del sud, destaca en relació a la manca d'un estudi de paisatge que la pròpia Direcció General de Paisatge va emetre un informe en octubre de 2008 requerint aquest estudi al Servei d'Ordenació del Territori d'Alacant. Un estudi que mai no es va remetre, per la qual cosa el PGOU es va aprovar sense estudi de paisatge i sense el preceptiu informe de la Direcció General del Paisatge, incomplint la Llei d'Ordenació del Territori i Protecció del Paisatge i el Reglament Valencià del Paisatge.

Per últim, ambdós dirigents assenyalen que l'informe desfavorable de la CHX es basa en que la documentació del PGOU no va acreditar la disponibilitat de recursos hídircs per al reg del camp de golf del sector OV-1 Balsares.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell