EUPV considera que cal aprofundir en els estudis sobre els orígens de la legionel·la a Alcoi

La ciutadania d'Alcoi sembla tindre damunt la maledicció de la legionel·losi. Els experts consultats per la Conselleria de Sanitat insisteixen en que tenim unes condicions ambientals específiques. Crec que caldria destinar més diners a recerques sobre les particularitats alcoianes en aquesta qüestió per a no veure's condemnats a matar mosques a canonades eternament. Especialment a veure'ns condemnats a malbaratar una aigua d'excepcional qualitat com és la nostra

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres creu que aquesta reunió ve provocada per la compareixença sol·licitada per EUPV que se substanciarà el proper dijous 4 de novembre a la Comissió de Sanitat de les Corts Valencianes.

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha informat que ahir per la vesprada el Director General de Salut Pública, Manuel Escolano, va mantindre una reunió amb els grups parlamentaris de les Corts Valencianes per presentar les conclusions d’una reunió d’experts sobre els darrers brots de legionel·la a Alcoi. A la reunió van acudir el PP, el PSOE i EUPV.

Manuel Escolano va fer un breu repàs per les actuacions que s’han realitzat des de la detecció del primer brot l’any 1999. Es va fer un esment especial als dos darrers brots produïts el 2009 i el 2010 després de 3 anys sense incidències. Concretament, Escolano va detallar les actuacions realitzades en la detecció de nous equips de risc que van provocar les recidives, amb tota probabilitat pel que fa al brot del 2010 i de forma absolutament segura per al de 2009 (de la que es disposen de proves genètiques).

Amb aquest motiu, la Direcció General de Salut Pública va convocar una reunió d’experts que es va celebrar entre els dies 29 i 30 de juliol de 2010. La reunió pretenia estudiar i avaluar els casos recurrrents d’Alcoi, avaluar les actuacions realitzades i emetre directrius. Malgrat insistir en què totes les actuacions han estat adequades en temps i forma i en què les condicions ambientals genèriques són les responsables últimes de la peculiaritat alcoiana, els tècnics també van reconèixer que planegen encara moltes incerteses sobre la qüestió, especialment pel que fa a l’ecologia del bacteri.

Torró ha insistit que “malgrat els avanços, les incerteses encara són massa importants i provoquen sorpreses com les dos darrers brots. Sols un estudi més profund i exhaustiu pot donar-nos les claus de les recidives. Més concretament, com els condicionants ambientals es tradueixen en brots de la malaltia. Un millor coneixement dels mecanismes de manteniment i reproducció del bacteri en el marc ambiental de la ciutat d’Alcoi permetria establir mesures més selectives i eficaces”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell