Llamazares demana al Govern que elabore un nou Pla de Conca del Xúquer

Cada dia que passa sense actualitzar el planejament és un pas més a prop de la mort del riu. És imprescindible que s'aprove ja el nou Pla de Conca del Xúquer i que es faça amb criteris de sostenibilitat. El PSOE no hauria de plegar-se als interessos de constructores i especuladors. Si no, l'haurem d'obligar

NOTA DE PREMSA

El diputat de Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats perquè aquest inste al Govern a no prolongar el pla de conca del Xúquer del 98, i s’elabore un nou en el menor temps possible. El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha explicat que aquest document “ha de complir els requisits de la Directiva Marc de l’Aigua, així com fer prevaldre el bon estat de les aigües superficials, aqüífers i zones humides del conjunt del Xúquer”.

Torró descriu que la PNL presentada per Izquierda Unida recorda que aquest pla hauria d’haver estat en marxa fa un any. “Es tracta d’un pla absolutament necessari ja que prolongar el del 98 significaria seguir mantenint la sobreexplotació, donat que no estan establerts els cabdals ecològics del riu i que és totalment antagònic a la Nova Cultura de l’Aigua”.

Esquerra Unida reclama que les administracions implicades “prioritzen d’una vegada per totes l’ecosistema del riu i no els seus propis interessos localistes. Si no s’impliquen, no es podrà recuperar el Xúquer i perilla la seua situació de cabdal mínim, així com els usos ambientals dels aqüífers i l’Albufera”, subratlla.

La PNL de Izquierda Unida recorda que si les comunitats implicades no aconsegueixen consens, “el Govern central ha d’actuar en les conques intercomunitàries, així com decidir i complir la legislació estatal sorgida de la Directiva Marc de l’Aigua, i serà la UE a qui demane responsabilitats si no compleix amb la seua tasca”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià